Va salut eu locuiesc cu act de identitate la parintii , doresc sa ma casatoresc am 2 copilasi ma gindesc daca imi voi aduce nevasta si copilasi ma vor da afara parintii mai tarziu? se poate incheia un act prin care sa nu fiu dat afara? mentionez ca eu sunt ultimul care ii poarta numele lor mi-au zis ca pot locui cu nevasta si copii in mansarda dar deci mie teama sa nu fim dati cumva afara se poate incheia o intelegere prin care nu putem fi dati afara? va rog lasati-mi urgent mesaj
On topic
Vorbiti cu parintii si ajungeti la o intelegere. Va poate dona cu clauza de uzufruct viager. Oricum pentru aceste acte donatie, vanzare va trebuie cadastru si intabulare. Pentru inchiriere nu, insa nu veniti deveni proprietar prin inchiriere.
daca imobilul permite dezmembrarea faceti dezmembrarea in loturi, in care un lot va fi mansarda. trebuie vorbit un cadastrist sa faca o propunere de dezmembrarea numai daca imobilul permite repet! Apoi se face un act notarial de dezmembrare si vanzarea lotului cu mansarda catre dvs.
Donatie
alex1333
Dintr-o suprafata de 338 mp teren si casa se poate dona 100 mp ? Daca da in ce conditii? Mentionez ca sunt doi proprietari sot si sotie. (vezi toată discuția)