Am si eu o multitudine de intrebari :) pentru care solicit ajutorul domnilor avocati de pe forum:
Situatie: Fondul pe divort pronuntat in martie 2012, insa nedefinitiv. Acum suntem de-abia in apel la tribunal, inca nu a reanceput judecarea. Banuiesc ca mergem si in Curtea de Apel, deci final probabil in 2014 - 2015.
Proces de partaj introdus in 2013 de sot.
1. pana la ce data se iau in calcul veniturile obtinute de soti? pana la introducerea actiunii de partaj - 2013? pana la declararea nedefinitiva a divortului - mar 2012? pana la momentul parasirii domiciliului de catre sot - 2011? alt termen, care?
2. Sotul obtine venituri doar din salarii pentru care a adus fise fiscale plus extrase de cont. Din extrase se vad sume imense care au fost cheltuite aiurea dupa parasirea domiciliului, in 2011. Plus o golire intentionata a contului chiar inaintea introducerii actiunii de partaj. Aceste sume intra in calcul la partaj?
3. adica: se iau in calcul doar veniturile si se impart la 2 sau se tine cont si de cheltuieli si atunci trebuie dovedita natura si realitatea lor?
4. daca unul din soti a obtinut si poate dovedi asta, un venit mai mare in timpul casniciei, cota pe care o va obtine la partaj este proportionala cu veniturile obtinute sau de 50 - 50? casatoria s-a facut in urma cu 9 ani, deci nu este in separatie de bunuri. celalalt sot e cel ce s-a ocupat de gospodarie, copil -nascut / crescut, etc.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
nu am inteles. cu bunurile sunt de acord, ele exista, se vor divide cumva.
dar sunt sume foarte mari de bani, obtinute din salariu, care depasesc valoarea bunurilor in natura. cum adica nu sunt comune, faptul ca au ramas cash, inseamna ca nu intra in masa partajabila???
se iau in calcul pana la pronuntarea divortului, in 2012? chiar daca divortul nu e inca definitiv nici acum in 2013?
Partaj
MISAMIHAI
Buna ziua,incep a va spune ca am terminat cu procesul de divort si acum va rog sa imi spuneti si mie daca am vreo sansa daca intentez si eu un proces pt ... (vezi toată discuția)