avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiune pentru drept la vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiune pentru drept la vizita

Buna ziua tuturor


In urma cu 4 luni am avut un proces pentru stabilire pensie intretinere minor ,stabilire domiciliu si acord cu privire la vacante in strainatate a minorei.
La acea data tatal minorei n-a avut alta obiectie decat cea ca:"are dubii in privinta paternitatii" dupa 12 de de concubinaj perioada in care am format o familie alaturi de fetita noastra si baiatul meu din prima casatorie.
Azi ma trezesc cu un recurs in care "asa zisul tata" isi cere dreptul la vizita facand recurs la hotararea instantei care mi-a acordat castig de cauza in toate capetele de cerere formulate de mine!In acest recurs el cere sa se stabileasca dreptul lui la vizita cerand expres periadele de vizita dupa bunul lui plac la sfarsit de saptamana pana duminica si in 1/2 din perioada de vacanta......iar aceste vizite le cere ca fata sa stea la el la noul sau domiciliu unde nu are niici cel putin mutatia flotanta,si nu poate dovedi cu nici un act ca locuieste acolo,citandu-l martor in acest proces pe proprietarul locuintei care poate afirma ca are conditii,insa eu stiu contrariul!
Ma mai face si mincinoasa,mai invoca si faptul ca i-a platit fetei din mana insa nu poate face dovada la nimik din ceea ce scrie insa in aceast recurs el invoca faptul ca nu este lasat sa-si vada fata si sa vorbeasca cu ea la telefon!
Realitatea este ca fata il ignora din cauza minciunilor lui si din cauza ca el si-a abandonat familia, la nici 7 luni de la despartirea noastra avand un copil cu cea din cauza careia ne-a abandonat pe noi.Mai mult fata are discernamant avand 12 ani si poate decide daca vrea sau nu sa il vada sau sa vorbeasca cu el....si ea confirma faptul ca nu are de gand sa-si petreaca timpul cu el si ca intentionat nu-i raspunde la telefoane.
Ce pot face in aceasta situatie?Mai rau ca eu lucrez detasata in strainatate iar drumul la proces ma costa foarte mult iar concediul daca revin in tara nu-mi este platit.Cum pot cere in instanta plata acestor cheltuieli?am vreo sansa sa-mi plateasca zilele in care absentez de la servici?Daca fata nu vrea sa il viziteze la noul domiciliu poate fi obligata ?Parerea mea ca nu poti obliga un copil sa faca ceva impotriva vointei lui!Nici chiar o hotarare judecatoreasca nu te poate obliga sa faci asa ceva impotriva vointei tale,mai ales ca acest copil nu este infractor si are si el drepturi!
Astept cu nerabdare raspunsurile d-voastra si va multumesc tuturor anticipat!
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
pacurariu maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:30, 21 Aprilie 2013
Ca sa evitati toate aceste cheltuieli legate de transport ar fi mai simplu sa va angajati avocat.Este un aspect pe care ar trebui sa il cantariti.
In recurs nu este necesar sa va prezentati.
Nici nu este clar daca el are sanse sa se schimbe ceva in sensul de a se admite recursul.
Multumesc mult..........in citatie mi se cere sa depun intampinare in termen de 25 de zile,insa sa probez este nevoie sa cer audierea fetei iar in aceasta perioada fata e insotita doar de bunica ei care este diabetica.......de asta sunt eu asa agitata.....ma gandesc si la un avocat insa pot sa-mi recuperez apoi banii ,in prima hotarare mi s-a acceptat despagubirile ce le-am cerut si le-am demonstrat.......era doar o simpla taxa de timbru.
Adica azi copilul sta nu cu dv., ci cu altcineva? caci atunci fugiti repede la un avocat sa nu ceara domnul si stabilirea locuintei copilului la el...
In rest, daca veti castiga integral, primiti cheltuielile de judecata, daca nu, nu.

Copilul ar trebui sa urmeze niste sedinte de consiliere psihologica privind alienarea de parintele ei, sentimentul de abandon, necesitatea unei relatii cu tatal etc. etc. E important sa o faca mai devreme in viata pentru a nu avea dificultati in legarea de relatii, incredere si putem merge pana departe la stima de sine si altele.

Dv. de cand nu mai sunteti langa ea? E pe termen lung detasarea asta? Nu o puteti lua cu dv.?
Doamna Avocat,

Sunt detasata ,muncesc de 3 ani in alta tara,nu pentru ca asa vreau pentru ca asa sunt timpurile..........legatura mea cu fata este permanenta,o vad pe internet cand pleaca la scoala,cand vine de la scoala si facem temele impreuna in cazurile in care are nevoie de ajutor.......fata nu a parasit domiciliul ,bunica materna o supravegheaza si fratele ei mai mare care este medic ........Evolutia ei intr-un mediu sanatos ,cel de acum,nu i-a adus decat beneficii atat materiale cat si morale,a ajuns de pe locul 4 in clasa sa fie a doua,deci nu se pune problema nici unei depresii si nici unui abandon.........decat daca vorbim de tatal ei natural!Oricum lagatura dintre ei in momentul de fata este cu totul alta,fata asistand si avand inca intiparite in minte comportamentele celui caruia ii zicea tata iar in ultima lor discutie telefonica i-a reprosat si i-a atras atentia ca ea este cea care nu vrea sa mai recunoasca un astfel de tata!Cum am scris in prima postare,nu cred ca minora este un infractor astfel incat sa fie "obligata"in afara vointei ei de-asi vizita tatal sau de asi petrece vacantele cu el.....mai mult,noi l-am tratat cu respect pana in punctul cand comportamentul sau a devenit incalificabil atat pentru mine ca partenera cat si pentru fata !
Eu as spune sa fiti de acord cu stabilirea programului de vizita, nu are rost sa va importriviti, daca nu-l va obtine pe calea recursului la aceasta sentinta, il va obtine cu singuranta printr-o actiune separata, veti plati si cheltuieli de judecata.

Mai mult fata are discernamant avand 12 ani si poate decide daca vrea sau nu sa il vada sau sa vorbeasca cu el....si ea confirma faptul ca nu are de gand sa-si petreaca timpul cu el si ca intentionat nu-i raspunde la telefoane
.

Discernamantul si putinta de a decide pe care le vedeti dv la copilul de 12 ani, nu aru legatura cu juridicul, ci cu psihologia si reprezinta o modalitate de pedepsire a tatalui, fata se simte abandonata si se comporta astfel incat tatal sa simta la fel, ca propriul copil il abandoneaza.
Din punct de vedere juridic, minorul de pana la 14 ani este lipsit de capacitatea de exercitiu, iar deciziile in ceea ce il priveste sunt luate de reprezentantii sai legali, nu de copil.
Chiar daca minora va fi audiata, tatal tot va obtine program de vizita. Faptul ca dv sustintei ca minora nu doreste sa-si viziteze tatal nu este de natura a respinge stabilirea unui program de vizita in favoarea acestuia, tine de executarea silita a hotararii, e cu totul altceva, iar un program de vizita tot va fi stabilit.


fata nu a parasit domiciliul ,bunica materna o supravegheaza si fratele ei mai mare ........


Fata nu a parasit domiciulul, l-ati parasit dv si implicit ati parasit si fata.... Un copil nu se creste via internet, un copil are nevoie de stabilitate emotionala si siguranta, are nevoie de parintii sai langa el, nu de un frate mai mare pe post de tata si o bunica pe post de mama.

Alte discuții în legătură

Program vizita minor guest3333 guest3333 Buna ziua, Am divortat acum 3 ani si am custodia exclusiva a minorului rezultat in urma casatoriei. Nu am ingradit legatura tatalui cu copilul dar deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Copilul din concubinaj ramonab ramonab Tatal lui nu a vrut de la inceput copilul,m a parasit cand eram gravida,m am descurcat singura,nu mi a dat absolut nimic(am si martori ca l am crescut ... (vezi toată discuția)