In urma cu 4 luni am avut un proces pentru stabilire pensie intretinere minor ,stabilire domiciliu si acord cu privire la vacante in strainatate a minorei.
La acea data tatal minorei n-a avut alta obiectie decat cea ca:"are dubii in privinta paternitatii" dupa 12 de de concubinaj perioada in care am format o familie alaturi de fetita noastra si baiatul meu din prima casatorie.
Azi ma trezesc cu un recurs in care "asa zisul tata" isi cere dreptul la vizita facand recurs la hotararea instantei care mi-a acordat castig de cauza in toate capetele de cerere formulate de mine!In acest recurs el cere sa se stabileasca dreptul lui la vizita cerand expres periadele de vizita dupa bunul lui plac la sfarsit de saptamana pana duminica si in 1/2 din perioada de vacanta......iar aceste vizite le cere ca fata sa stea la el la noul sau domiciliu unde nu are niici cel putin mutatia flotanta,si nu poate dovedi cu nici un act ca locuieste acolo,citandu-l martor in acest proces pe proprietarul locuintei care poate afirma ca are conditii,insa eu stiu contrariul!
Ma mai face si mincinoasa,mai invoca si faptul ca i-a platit fetei din mana insa nu poate face dovada la nimik din ceea ce scrie insa in aceast recurs el invoca faptul ca nu este lasat sa-si vada fata si sa vorbeasca cu ea la telefon!
Realitatea este ca fata il ignora din cauza minciunilor lui si din cauza ca el si-a abandonat familia, la nici 7 luni de la despartirea noastra avand un copil cu cea din cauza careia ne-a abandonat pe noi.Mai mult fata are discernamant avand 12 ani si poate decide daca vrea sau nu sa il vada sau sa vorbeasca cu el....si ea confirma faptul ca nu are de gand sa-si petreaca timpul cu el si ca intentionat nu-i raspunde la telefoane.
Ce pot face in aceasta situatie?Mai rau ca eu lucrez detasata in strainatate iar drumul la proces ma costa foarte mult iar concediul daca revin in tara nu-mi este platit.Cum pot cere in instanta plata acestor cheltuieli?am vreo sansa sa-mi plateasca zilele in care absentez de la servici?Daca fata nu vrea sa il viziteze la noul domiciliu poate fi obligata ?Parerea mea ca nu poti obliga un copil sa faca ceva impotriva vointei lui!Nici chiar o hotarare judecatoreasca nu te poate obliga sa faci asa ceva impotriva vointei tale,mai ales ca acest copil nu este infractor si are si el drepturi!
Astept cu nerabdare raspunsurile d-voastra si va multumesc tuturor anticipat!
Da, oamenii ujita de cei de alaturi,. darmite de cei de departe. Din pacate, asa imi spune experienta si imi mai spune si ca omul e o fiinta egoista din fire.
Prin urmare, trebuie sa faca un efort sa uite de el si nevoile lui ca sa isi aminteasca de cel de alaturi.
In cazul dv. in special nu o ajuta pe copila cu nimic cati alti copii mai are tatal ei si cata nedreptate presara el imprejurul lui.
Ar ajuta-o ca parintii ei sa fie langa ea. Si actiunea tatalui e in avantajul ei.