avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... despagubire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

despagubire

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa deschid un proces pentru recuperarea unei sume de bani ( 70.000 lei la valoarea din 1986), ce mi s-au retinut ilegal conform Legii 18 ( ilicit ). In acelasi timp, vin cu rugamintea daca puteti sa ma informati la ce instanta sa depun cererea si ce documente imi sunt necesare ! Va multumesc si va doresc o zi usoara !
Cel mai recent răspuns: ContSters258148 , utilizator 09:49, 19 Aprilie 2013
Studiati continultul legii nr.18, ca sa vedeti care este termenul de prescriptie referitor la introducerea actiunii in instanta, pentru sumele care spuneti ca" vi s-au retinut ilegal", precum si data de la care a inceput sa curga dreptul la actiune in justitie.

Ca o opinie, dar fara a studia actele si speta, eu consider ca dreptul la actiune e prescris.

Pentru mai multa acuratete va recomand o consultatie la un avocat, pentru a studia toata documentatia de confiscare/retinere a acelor sume de bani.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
ContSters258148, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare text de lege. _Alin_ _Alin_ Începutul prescripţiei extinctive Art. 2528 Dreptul la acţiunea în repararea pagubei cauzate printr-o faptă ilicită (1) Prescripţia dreptului la ... (vezi toată discuția)
Bani de recuperat ContSters55557 ContSters55557 nu stiu daca va mai amintiti dar am scris in urma cu vreo cateva luni un subiect despre bani. imi spunea cineva ca pot fi recuperati daca nu au trecut 3 ani. 3 ... (vezi toată discuția)
Latura subiectivă. danaa1 danaa1 În art. 2528 C.civil se regăsește două alternative (obiectiv sau subiectiv) de începere a prescripţiei extinctive Art. 2528 Dreptul la acţiunea în ... (vezi toată discuția)