avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcerea la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcerea la locul de munca

buna ziua
acum 8 ani am plecat din invatamant, fara preaviz si fara sa imi dau demisia.Nici nu cred ca ar fi fost necesara, nefiind titulara pe un post si am facut acest lucru la sfarsitul anului scolar.Acest an, doresc sa ma reinscriu la examenul de titularizare.Am acest drept?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 19 Aprilie 2013
Daca indepliniti conditiile de participare la concursul de titularizare, atunci puteti participa la examen.

Actele specificate in Anexa numarul 3 din metodologia pentru miscarea personalului didactic 2013-2014, pentru dosarul de modificarea duratei contractelor individuale de muncă ale cadrelor didactice netitulare din perioadă determinată în perioadă nedeterminată în baza art. 253, sunt mai jos:

ANEXEZ, ÎN URMÃTOAREA ORDINE, actele în copie CERTIFICATE pentru conformitate cu originalul de către directorul unităţii unde funcţionez în anul şcolar 2012-2013:
1) Copie de pe decizia de repartizare pe postul didactic de la unitatea/unităţile de învăţământ la care funcţionez ca angajat cu contract individual de perioadă determinată în anul şcolar 2012-2013
2) Copie de pe buletinul/carte de identitate din care să reiasă domiciliu
3) Acte doveditoare în situaţia schimbării numelui (dacă este cazul)
4) Copii legalizate de pe actele de studii (inclusiv foaia matricolă)
5) Copii de pe certificatele de grade didactice dobândite, respectiv avize şi atestate
6) Adeverinţe privind calificativele acordate pentru anii şcolari 2010/2011 şi 2011/2012 (conform fişei de evaluare)
7) Fişa/fişele de evaluare a activităţii metodice şi ştiinţifice la nivel de şcoală, judeţ, naţional, însoţită de documentele justificative
8) Copii ale programelor şcolare elaborate şi aprobate, ale coperţilor manualelor şcolare, ghidurilor şi cărţilor, ale studiilor şi articolelor publicate, documentele prin care s-au omologat materialele didactice
9) Copii ale adeverinţelor/diplomelor din care reiese participarea la activităţi desfăşurate în cadrul programelor de reformă coordonate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi/sau participarea la activităţi desfăşurate în cadrul programelor de formare continuă
10) Adeverinţa de vechime în învăţământ
11) Documentele care să ateste punctajul acordat, eventual pentru criteriile social-umanitare
12) Acordul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, inspectoratului şcolar, întreprinderii de întrerupere a activităţii (dacă este cazul)
13) Copie de pe carnetul de muncă şi/sau copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor
14) Avizul medical din care să rezulte că sunt apt(ă) pentru a preda în învăţământ.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare studii invatator airam_2108 airam_2108 Buna ziua Sunt invatatoare in Brasov la un liceul cu predare in limba germana. As dori daca se poate sa ma lamuriti cu o problema si anume: Am finalizat ... (vezi toată discuția)
Titularizare la nivelul scolii Albert35 Albert35 Supun atentiei dumneavoastra problema tutularizarii la nivelul unitatii de invatamant... Sunt profesor de informatica cu o vechime efectiva in invatamant ... (vezi toată discuția)
Legi privind drepturile studentului Destiny.Within Destiny.Within Buna. Am o problema delicata as zice eu. Am facut 2 ani jumate la facultatea de medicina dentara din Constanta, si din motive personale nu am putut termina ... (vezi toată discuția)