avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dividende microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dividende microintreprindere

in cazul unei microintreprinderi platitoare de impozit pe venit, cum se poate inregistra distribuirea dividendelor, ce note contabile se fac si cand se fac?
multumesc
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 10:19, 14 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Inregistrarea in contabilitate a dividendelor de plata, se efectueaza la fel pentru toate societatile comerciale indiferent de forma de organizare astfel:
1171 = 457 cu suma bruta a dividendelor de repartizat
457 = %
5121/531 cu sumele platite catre asociati
446 cu sumele retinute in contul impozitului pe dividende
Repartizarea dividendelor se face dupa aprobarea situatiilor financiare, in urma deciziei AGA cu privire la repartizarea profitului.

Numai bine
buna seara,

repartizarea dividendelor se poate face oricand? pentru o micro infiintata in oct,din care o sa folosesc in scop personal banii incasati in lunile urmatoare, cand trebuie sa declar dividendele?
multumesc,
Buna ziua,

Repartizarea dividendelor se face numai dupa aprobarea situatiilor financiare anuale, in cazul dvs. dat fiind faptul ca societatea este infiintata anul acesta in anul 2014.
Pana la aprobarea acestora nu puteti distribui dividende, orice distribuire fara situatii financiare aprobate, fiind considerata infractiune in sensul legii societatilor comerciale.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile alocare dividende din profitul anului 2013 irinuka2005 irinuka2005 Firma infiintata in 2013 microintreprindere,la sf anului realizeaza profit 50000 ron.Capital social 400 ron. Va rog sa mi spuneti: Nota de repartizare pe ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende danakubic danakubic Buna ziua, In luna februarie s a intocmit de catre societate HOTARAEA aga de repartizare dividende cu specificatia ca acestea se vor ridica de catre ... (vezi toată discuția)
Profit si dividende anomarairam anomarairam Buna ziua, Am in bilant la 31.12.2013 urmatoarele date: sold debitor 117 1211 sold creditor 121 2511 1. As putea sa imi recuperez pierderea din anii ... (vezi toată discuția)