avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de munca pentru studenti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de munca pentru studenti

As vrea sa stiu daca studentii pot beneficia de carte de munca si ce se intampla cu asigurarile sociale in momentul in care in cazul acestora daca nu mai sunt angajati.
Cel mai recent răspuns: karirin , utilizator 02:51, 27 Februarie 2009
da, studentii pot beneficia de carte de munca si cat platesc asigurari, sunt asigurati si dupa ce nu mai platesc, nu mai beneficiaza de asigurari.... :rolleyes:
karirin a scris:

As vrea sa stiu daca studentii pot beneficia de carte de munca si ce se intampla cu asigurarile sociale in momentul in care in cazul acestora daca nu mai sunt angajati.

Daca studentii lucreaza, angajatorul le poate "face" carnet de munca.

Dupa 01.04.2001, dovada platii CAS de catre angajatori se afla in evidenta informatizata a caselor de pensii. Orice persoana interesata poate solicita oricand adeverinta tip-CAS de la aceste institutii, adeverinta din care rezulta ca a contribuit la sistemul public.
m-am angajat acum o luna cu carte de munca si as vrea sa renunt la acest post peste 2 luni penru a putea invata:P ce vreau sa stiu eu este unde ma voi incadra eu in ce priveste asigurarile de sanatate. cand nu eram angajata retetele erau gratuite pe urma compensate, cand nu voi mai avea serviciu in ce categorie vor intra acestea? va trebui sa platesc totul integral sau trec inapoi la gratuite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reteta compensata pentru studenți. Laura Gabriela Laura Gabriela In încercarea mea de a cumpara o serie de medicamente de pe o rețeta compensata, farmacista a refuzat sa mi le vândă sub pretextul ca are nevoie de o copie ... (vezi toată discuția)
Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)
Cum te inscri la medicul de familie? azalee azalee Buna ziua! As dori sa stiu daca ma pot inscrie la un medic de familie daca nu mai muncesc si nici somaj nu iau? Va multumesc! (vezi toată discuția)