avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinte pt. dosarul de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinte pt. dosarul de pensionare

Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea unde a lucrat pensionabilul.
Va rog sa-mi spuneti daca adeverinta pentru contributia la asigurarile sociale este corect intocmita doar din aprilie 2001, pana la incetarea activitatii,ianuarie 2010,desi a lucrat la aceeasi institutie, inca din 1990 pana in 2010.
va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 14:50, 5 Aprilie 2010
Adeverinta la care faceti referire nu cred ca este eliberata de la fostul loc de munca ci de la Casa de pensii, acolo unde se depun declaratiile in fiecare luna.
In acea adeverinta se poate vedea ce salariu brut a realizat lunar, zile de concediu medical si zile lipsa. Cuprinde informatii din aprilie 2001, deoarece de atunci se depun de catre firme declaratiile in format electronic, atat la pensii cat si la sanatate si somaj.
Insa as dori mai multe detalii si sa fiti mai clara in cerinta dv..
Doamna, daca persoanei pentru care intrebati ii sunt aplicabile prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii, pentru perioada ulterioara datei de 01.04.2001 nu sunt necesare adeverinte.

Baza contributiva lunara care va fi avuta in vedere la calcularea punctajului mediu anual rezulta din evidenta informatica a caselor de pensii. Angajatorul avea obligatia sa depuna, lunar, la casa de pensii, declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat.

Pentru perioade anterioare datei de 01.04.2001 sunt necesare adeverinte numai daca mentiunile din ele completeaza inscrierile din carnetul de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Pt. namiru
Inca nu a ajuns la casa de pensii. Abia acum isi procura actele necesare. Adeverinta este de la fostul loc de munca.

Pt. d.na Gabriela Pintea ,
Ii sunt aplicabile prev. L.19/2000.
Va multumim mult pt. raspuns.
Nu cumva sunt certificatele stagiilor de cotizare emise de catre CNPAS?
Ce scrie în ele?:D
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
florisiris, utilizator
Unitatea elibereaza adeverinta cu sporurile cu caracter permanent din 1990 (de cand lucreaza) pana la 01.04.2001
De la 01.04.2001 pana la data pensionarii, punctul de pensie se calculeaza in raport cu veniturile brute realizate lunar (care se regasesc in declaratia nominala lunara depusa de angajator la Casa de pensii) si salariu mediu brut pe economie.

Alte discuții în legătură

Calcul pensie Cherciudumitrache Cherciudumitrache Buna ziua, In adeverinta cu sporuri emisa de angajator sunt sporurile de vechime pan in data de 28.02.2003 si sporurile pentru pensie suplimentara pana in ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pensie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca este necesara, la dosarul de pensie, limita de varsta, adeverinta cu salariile brute realizate, care sunt diferite mult de salariile de baza inregistrate ... (vezi toată discuția)
Carte de munca, inregistrari incomplete zanazane zanazane Mi s-a omis inscrierea in cartea de munca in anul 2008 a sporului de vechime acordat prin decizie semnata de conducerea unitatii, decizie pe care o am in ... (vezi toată discuția)