am trimis pontajul pt. luna aceasta de pe mail-ul personal firmei de contabilitate cu care are contract firma la care inca lucrez si de pe internetul mobil pe care il detin. am procedat asa deoarece la serviciu nu mai am acces la calculator di la internet si tb. sa-mi trimit pontajul.Sunt invinuit acum ca nu am respectat confidentialitatea datelor din firma si ca ma folosesc de numele firmei in scop personal...nu inteleg, cum pot fi acuzat de asa ceva? specific faptul ca mi se tot cauta motive sa mi se faca rau la locul de munca.
am gresit cu ceva? o sa am probleme pt asta?
pai au venit acum cu o foaie in care au spus ca daca nu dau pontajul pe luna februarie pana la ora 12, vineri,27 februarie, imi exprim consimtamantul sa nu-mi dea salariul la timp. I-am intrebat scris in baza carui articol din codul muncii mi-au zis asa, dar nu am primit raspunsul scris, ci verbal ca la ei nu se tine cont de codul muncii din Romania ca ei sunt austrieci!!! #-o
e legal ce au zis ei? foaia respectiva e doar stampilata si semnata, fara nume in clar.
O fi ei austrieci, dar fiind in Romania se supun legilor de aici. Si in consecinta se aplica dispozitiiile codului muncii , precum si a celorlalte legi.
Daca primiti asa ceva....eu va sfatuiesc sa anuntati imediat ITM-ul. Poate nu strica un control in firma....sa nu uite austriecii ca sunt in Romania.
am facut sesizare la itm si scris si verbal si mi-au dat raspuns ca nu se baga!!! am ramas uimit! mi-au zis sa ma adresez in instanta deoarece itm-ul nu se ocupa cu asa ceva!!!
da, itm mi-a dat in scris asta.
Acum am mai aflat inca un amanunt. m-au inchis abonamentul de asigurare privata pe care mi-l plateau, iar acest bonus era prevazut in cim. Au dreptul sa faca asta? Sau au mai comis inca o ilegalitate?