avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... atacarea contestatiei in anulare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

atacarea contestatiei in anulare

daca o conrtestatie in anulare va fi respins pot sa l atac cumva? si daca da unde? (a fost admis in principiu)
Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 15:02, 21 Aprilie 2013
ART. 392 c.p.p.
Procedura de judecare
La termenul fixat pentru judecarea contestaţiei în anulare, instanţa, ascultând părţile şi concluziile procurorului, dacă găseşte contestaţia întemeiată, desfiinţează prin decizie hotărârea a cărei anulare se cere şi procedează fie de îndată, fie acordând un termen, după caz, la rejudecarea recursului, sau la rejudecarea cauzei după casare.
Când condamnatul se află în stare de deţinere, dispoziţiile art. 375 alin. 2 şi 3 se aplică în mod corespunzător.
Judecarea contestaţiei prevăzute în art. 386 lit. d) se face cu citarea părţilor interesate în cauza în care s-a pronunţat ultima hotărâre. Instanţa, ascultând părţile şi concluziile procurorului, dacă găseşte contestaţia întemeiată, desfiinţează prin decizie sau, după caz, prin sentinţă, ultima hotărâre sau acea parte din ultima hotărâre cu privire la care există autoritate de lucru judecat.
Sentinţa dată în contestaţie este supusă apelului, iar decizia dată în apel este supusă recursului.

multumesc
si cine judeca apelul si recursul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este o contestatie in anulare palaghiacristinela palaghiacristinela am o prietena care este chemata ca parte vatamata in proces cu cineva ca inculpat pentru contestatie in anulare-fond-art.176C.p. si nu stie ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Sanse de rejudecare dupa o contestatie in anulare admisa oltul oltul daca o contestatie in anulare a fost admis in principiu si am fost eliberat inseamna ca am sanse la rejudecare? se admit in principiu asa mai usor sau mai rar? (vezi toată discuția)
Eroare judiciara windwolf35 windwolf35 va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat bun....in urma cu 10 ani se comite o grava eroare judiciara impotriva mea de catre justitie in sensul ca am fost judecat ... (vezi toată discuția)