avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... fuga de la locu accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

fuga de la locu accidentului

Acum cateva zile mama mea a fost lovita pe trotuar de o masina iar soferul a fugit de la locul accidentului.In urma apelului de la 112 ea a fost transpurtata la spital cu diagnosticul contuzie picior drept ,contuzie piept partea dreapta si contuzie cot mana dreapta.Ulterior soferul a fost gasit si adus de catre politie la spitalul unde se afla mama mea unde si-a recunoscut fapta spunand ca a facut un atac de panica si de aceea a fugit.Ma intereseaza ce pedeapsa poate lua soferul avand in vedere ca este o soferita de 18 ani care abia isi luase carnetul de cateva luni ,si ce pot face eu ca parte vatamata? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:17, 21 Aprilie 2013
da doresc si daune
Fapta prevăzută la art. 180 alin. 2 şi 21, care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum şi cea prevăzută la art. 181, săvârşite din culpă, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. cu aceeasi pedeapsa se aplica si cand nu s-au respectat dispozitiile legale, adica in cazul uni accident rutier, limitele despegubirilor le gasiti in polita.
Daca aveaRCA valabil despagubirile vor fi preluate de firma de asigurare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala Bogdan_1591 Bogdan_1591 Buna seara! Ma numesc Bogdan am 20 de ani si am aventura neplacuta alaturi de cativa prieteni. Pe data de 17.07.2010 am fost la discoteca intr-o comuna.In ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu pieton alexa213 alexa213 Buna ziua, am si eu o intrebare.In caz de accident minor cu victima, dar fara spitalizare, daca soferul s-a inteles cu victima la o anumita suma de bani ca ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)