buna ziua,
in data de 6 spre 7 ianuarie masina mi-a fost vandalizata in parcare, geamuri sparte, far,parbriz ciobit. am depus plangere la politie, am mers la primarie unde am vizualizat inregistrarile camerelor de luat vederi care nu reflecta mare lucru. cu toate acestea am reusit sa identificam autorul care in urma unei razbunari a recurs la acest gest.mentionez ca la dosar exista probe cat si o declaratie scrisa a suspectului in care acesta recunoaste fapta.
mi s-a sugerat sa renunt la plangere pentru a putea primi dovada pe care nu am primit-o nici pana in ziua de azi cu motivatia ca in momentul in care eu renunt la plangere dosarul oricum va pleca mai departe doar ca mie imi va fi de folos la casco pentru a-mi repara masina. cum eu nu am renuntat la plangere nu mi s-a eliberat nici dovada si mi s-a specificat ca exista posibilitatea ca nici suspectul sa nu pateasca nimic. intrebarea mea este daca exista declaratie scrisa la dosar prin care se recunoaste fapta chiar nu o sa se intample absolut nimic? dovada ar fi trebuit sa mi se dea oricare ar fi fost cursul dosarului?
Multumesc
Atentie la unele aspecte:
-Chiar daca aveti acoperit riscul de vandalism,retragerea plangerii reprezinta pierderea dreptului de subrogare al Asiguratorului si deci refuzul de plata a daunei;
-Adevetrinta de reparatie nu depinde de cauza producerii avarierii iar refuzul eliberarii reprezinta cel putin o abatere daca nu un act ilegal din partea agentului constatator;
-Autovehicolul a fost avariat in parcare,puteti solicita asiguratorului sa efectueze constatarea,sa va inmaneze o adresa catre Politie,prin care sa comunice date despre evenimentul din data....Raspunsul va fi mentionat in formularul asa numit;"Anexa 2",semnat si parafat de catre agentul constatator,pe baza declaratiei data de dv. in ziua cand ati informat Politia.In acest formular sunt trecute si avariile,iar eliberarea autorizatiei de reparatie devine inevitabila.
-Intrucat Politia nu obisnuieste sa dea numere de inregistrare la cereri/plangeri puteti solicita in scris prin posta eliberarea aut.rep.Veti primi precis documentul.
- Totul se poate rezolva numai daca riscul de vandalism nu este exclus(vezi polita) sau daca nu a fost cumva o tentativa de furt:hm: interpretata gresit.
Plangere penala
marius_wiz
buna ziua,
daca cineva a depus o plangere penala impotriva unei persoane necunoscute ca l-ar fi prejudiciat cu o suma X in domeniul IT, prin incasarea de ... (vezi toată discuția)