avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... refuz despagubire dosar dauna CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

refuz despagubire dosar dauna CASCO

Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie mai complicata si am nevoie de parerea unui expert. La inceputul lunii iulie am gasit masina avariata in parcare (capota si aripa zgariate si bara perforata in mai multe locuri). Am mers la asigurari, au facut constatarea pentru deschiderea de dosar de dauna in care au specificat bara sparta, capota si aripa zgariata. Service-ul a cerut suplimentarea pieselor, s-a facut reconstatare de catre firma de asigurari si au suplimentat cu o aparatoare de noroi si polisare far zgariat. Dupa 1 luna de zile, timp in care masina a stat in service, am fost anuntata de service ca asiguratorul refuza plata pe motiv ca dauna a fost produsa de caini si nu este risc asigurat. In conditiile generale nu este mentionat acest risc la excluderi. In fapt, nu este mentionat deloc, nici ca fiind acoperit si nici exclus. In fisele de constatare si in declaratia mea nu s-a mentionat nicaieri ca ar fi fost dauna produsa de caini. Am solicitat reanalizarea dosarului si dupa 21 de zile, desi termenul contractual este de 15 zile, mi-au raspuns ca refuza plata. Am facut reclamatie la Comisia de supraveghere a asigurarilor si desi s-a depasit termenul de 30 zile, nu am primit nici un raspuns. Dupa 2 luni, am platit eu factura deoarece se adunau penalitatile si am recuperat masina din service. Apoi am depus la asigurari cerere de conciliere. Cu doua zile inainte de termenul pentru conciliere am primit prin posta o scrisoare de la asigurator in care imi comunica, ca refuza concilierea si isi mentine pozitia. In momentul de fata nu stiu ce sa fac, sa merg mai departe si sa ii actionez in judecata sau nu. Eu am imprumutat banii pentru achitarea reparatiei si ma tem sa nu pierd procesul. Considerati ca am temei legal pentru darea in judecata? In plus, pe polita CASCO este specificat ca acopera avariile, iar la rubrica unde sunt mentionate documentele care fac parte integranta din polita, nu sunt specificate conditiile generale contractuale pe care le invoca ei (desi acestea nu contin mentiuni referitoare la daune produse de animale). Nu stiu daca acest fapt este favorabil sau nu.
Astept raspunsul d-voastra
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lupul905 , utilizator 13:31, 11 Septembrie 2011
la prima vedere cererea dvs pare intemeiata, mai ales ca asiguratorul nu va putea face proba ca daunele sunt produse de animale (masina fiind deja reparata iar plansele foto nu au nici o valoare in acest sens). insa sansa de a pierde un proces este reala.

pe de alta parte trebuie sa va ginditi ca in cazul in care renuntati la proces nu mai aveti nici o sansa sa va recuperati banii, este ca si cum ati renuntat la ei. daca vreti banii inapoi de la asigurator, un litigiu este singura sansa.

cel mai bun lucru este sa aveti un dosar complet, cu toate inscrisurile, si sa consultati un avocat care va poate spune mai precis daca aveti temei sau nu in pretentiile dvs. Apoi decideti daca doriti un litigiu sau nu.
Multumesc mult pentru raspuns.

Tocmai am primit pe mail si raspunsul de la CSA care imi spune ca nu sunt in masura sa intervina, instanta de judecata fiind singura autoritate competenta.

Aveti dreptate, singura solutie este sa apelez la un avocat.

Numai bine!
Majoritatea societatilor include aceasta dauna la vandalism cu autor necunoscut. Verificati polita casco daca ati avut inclus si vandalismul. Daca DA, atunci aveti tot dreptul sa iiactionati in instanta si sa castigati. Solicitati-le cum au ajuns la concluzia ca dauna a fost provocata de caini:-/
Riscul de vandalism este inclus. Masina este achizitionata in leasing si polita este full casco.
Desi nu au specificat in foile de constatare ca este dauna provocata de caini, atat societatea de asigurari cat si Comisia de supraveghere a asigurarilor sustin ca din fotografii se vede acest lucru si este suficient.
Daca vandalismul este risc asigurat atunci vor fi obligati sa va despagubeasca si daca CSA si-a declinat competenta atunci nu va ramane decat sa va angajati un avocat sa va apere interesele in instanta si sa va protejeze de eventuale surprize. Aveti toate sansele. Suces!

Alte discuții în legătură

Dosar dauna casco mia_livia mia_livia Buna ziua.Am casco la [EDITAT] din august 2012 si nu am avut nici un accident/incident pana acum o saptamana cand vineri spre sambata noaptea o pisica ... (vezi toată discuția)
Opinie SC ESC SOFT SRL SC ESC SOFT SRL Buna ziua! In Decembrie 2011 am avut un accident (am lovit o alta masina in spate, in intersectie la viteza mica) in urma caruia bara fata a fost deteriorata. ... (vezi toată discuția)
Refuz plata casco AndreiC78 AndreiC78 La sfîrşitul săptămânii care a precedat evenimentul, am fost plecat din Bucureşti, revenind în localitate în data de 09.05.2010. Acestă deplasare nu ... (vezi toată discuția)