avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Expert topo incorect
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Expert topo incorect

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca pot formula plangere penala impotriva unui expert topo stabilit de instanta civila si care denatureaza realitatea din teren prin raportul de expertiza. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:31, 23 Aprilie 2013
Trebuie sa dovediti cu documente ceea ce afirmati, respectiv reaua intentie a expertului, care voit denatureaza realitatea din teren, prin mentiunile sale in raportul de expertiza tehnica judiciara.
Faceti observatii scrise la raportul de expertiza tehnica judiciara si depuneti-le la arhiva tribunalului (pentru dosarul civil, in cauza) impreuna cu documente care sa va sustina punctul de vedere.
Daca observatiile dvs. sunt acceptate de catre instanta de judecata, atunci vor fi comunicate expertului pentru lamuriri suplimentare. Expertul va depune suplimentul de expertiza la urmatorul termen de judecata.
Ulterior daca aveti observatii noi, puteti solicita instantei de judecata efectuarea unei contraexpertize. In acelasi timp puteti solicita instantei, sa aprobe un expert parte, pe care il nominalizati dvs., din aceeasi specialitate cu expertul desemnat, pe care il platiti dvs. separat, in baza unui contract de prestari servicii, pe care il depuneti la dosarul cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, reducere valoare expertiza ctanta ctanta buna ziua mi sa facut expertiza la imobil,dar garajul,si gardul au sumele pe care nu fac cat scrie expertul,ce pot sa fac,fara sa mai platesc alta ... (vezi toată discuția)
Supliment la expertiza contabila kfcbibi kfcbibi Suplimentul la expertiza contabila judiciara trebuie sa aiba viza CECCAR? Se poate recuza expertul desemnat in supliment la expertiza? (vezi toată discuția)
Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)