avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare activitate

Buna dimineata!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : un salariat care este sofer tir, i-a fost retras permisul de conducere , ca societate cu ce art. incetez activitatea ? art 56 lit h sau i ? trebuie urmati anumiti pasi sau numai de emis decizia de incetare a activitatii ?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
anymaryh, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:50, 23 Mai 2013
Art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
......
g) de la data retragerii de catre autoritatile sau organismele competente a avizelor, autorizatiilor ori atestarilor necesare pentru exercitarea profesiei;
h) ca urmare a interzicerii exercitarii unei profesii sau a unei functii, ca masura de siguranta ori pedeapsa complementara, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus interdictia;
......

As merge pe lit.g ....


Pe ce perioada i-a fost suspendat permisul?
I-au retras permisul, iar dupa pronuntarea hotararii judecatoresti, se va stabili dupa cat timp va putea da din nou examen pentru obtinerea permisului

pot sa emit decizia de incetare a activitatii astazi 23.04.13, si trebuie sa transmit actele in termen de 5 zile lucratoare pana la data de 30.04.13 ?





Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
In ce baza i s-a retinut permisul?
consum de alcool
permisul nu e suspendat, e retras , trebuie sa faca din nou scoala pentru toate categoriile
Exista un act din care sa reiasa asa ceva?

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca tampau gabriela tampau gabriela Cu ce articol suspend contractul de munca in cazul unui cond.auto taxi care este cercetat penal( in libertate ) in urma unui accident de masina ? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Incetarea contract de munca de drept. julietamihaila julietamihaila Am o firma de transport taxi. Unuia dintre soferi i-a fost suspendat permisul pentru 3 luni. A circulat fara permis, in continuare, si din nou a fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract Bianca Mirea Bianca Mirea Buna seara, Daca un angajat conduce fara permis de conducere valabil, se poate desface contractul de munca?Care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)