avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare dobanda taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare dobanda taxa auto

am recuperat taxa de prima inmatriculare pe care am platit-o in iulie 2008 in februarie 2012, in momentul restituiri mi-a fost platita valoare taxei auto,cheltuielile de judecata si dobanda aferenta dar calculata numai din momentul formulari cereri catre finante respectiv februarie 2011 ,intrebarea mea este daca nu pot sa recuperez si diferenta de dobanda din momentul plati iulie 2008 si momentul cereri catre finante februarie 2011
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 14:59, 24 Aprilie 2013
Sunteti indreptatit sa solicitati dobanda legala de la data platii taxei.

La data de 18 aprilie 2013, prin hotărârea pronunţată în afacerea C-565/11, Mariana Irimie, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene s-a pronunţat astfel:

Dreptul Uniunii trebuie interpretat în sensul că se opune unui regim național, precum cel în discuție în litigiul principal, care limitează dobânzile acordate cu ocazia restituirii unei taxe percepute cu încălcarea dreptului Uniunii la cele care curg începând din ziua care urmează datei formulării cererii de restituire a acestei taxe.

"Dreptul Uniunii trebuie interpretat in sensul ca, in cazul perceperii de catre un stat membru a unei taxe incompatibile cu dreptul Uniunii, (...) acest stat este obligat sa restituie cuantumul acestei taxe si sa plateasca dobanzile aferente cuantumului acesteia incepand de la data platii sale de catre contribuabil"
Putem fi mai directi in raspuns ?!
Adica pe ce cale, in ce mod poate fi recuperata aceasta dobanda?
Trebuie avut in vedere ca ea a fost ceruta in actiune si instanta a refuzat partea asta de cerere ca "neintemeiata" si dupa cat se vede era destul de intemeiata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto + dobanda vasea_13 vasea_13 Vreau sa cer in instanta ca AFP sa-mi restituie taxa auto platita in 2010. Pentru ca mi-au impus si incasat-o ilegal, mai vreau ca AFP sa-mi plateasca (in ... (vezi toată discuția)
Recuperare dobânda la taxa speciala de prima înmatriculare floreaionelm floreaionelm În iulie 2007 am plătit pentru un autoturism pe care mi l-am adus din Germania taxă de primă înmatriculare în cuantum de 5728 lei. În anul 2010, luna ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 16daniela 16daniela Am primit in urma procesului de recuperare taxa auto decizia si graficul pe 5 ani. Eu am platit 2269 lei in 2008 si acum primesc transa 1= 454 lei plus dobanda ... (vezi toată discuția)