avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Inregistrare factura din februarie
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Inregistrare factura din februarie

Buna ziua, in luna aprilie mi-a sosit din Danemark o factura din feb 2013; cum ma sfatuiti sa fac? O introduc in luna martie 2013 si fac rectificativa la 390?Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:53, 25 Aprilie 2013
Va multumesc mult pentru ajutor
din pacate sunt la inceput in acest domeniu intracomunitar, si sincer imi este cam teama, nu are cine sa ma ajute si nu stiu daca fac bine ceea ce fac.
noi prestam servicii in toata europa, avem contract cu o sc din danemark care ne pune sa facturam la fiecare sf de luna ceea ce le-am prestat servicii 704.cand introduc facturile selectez intracomunitar iar la TVA "normal" iar programul ma avertizeaza ca de regula intracomunitarul se fact cu taxare inversa.este corect?
pe la inceputul luni aprilie mi-a mai trmis o fact emisa de ei in feb, eu inca nu am inchis martie tot din cauza lor ca imi intarzie cu facturile, si nu stiu cum sa fac, o inregistrez in martie si fac rect 390, ca la 394??
va rog ajutati-ma vreau sa fac treaba k lumea,

va multumesc mult!
~ Conținut șters la cerere ~
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA depun D 390,numai pentru lunile in care ia nastere exigibilitatea taxei[inclusiv pentru prestarile de servicii prevazute la art.133 alin.(2)din Codul fiscal,unde probabil se incadreaza activitatea firmei dvs]. Cred ca facturarea acestor servicii intracomunitare o faceti fara TVA,motiv pentru care se opereaza "taxare inversa",care se trece atat in D 390 cat si in D 300.
Din cele mentionate,reiese ca si ei va factureaza bunuri sau servicii,acestea fiind achizitii intracomunitare,care se trec la fel in cele doua declaratii. In ce priveste factura primita,aferenta lunii februarie,o inregistrati in martie si faceti rectificativa la D 390 si o treceti si la regularizari in D 300.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la cereale mery52 mery52 Buna seara, Am o societate cu domeniul de activitate ''Transporturi rutiere si de marfuri'', pana acum am transportat cu masinile mele agregate (balast, ... (vezi toată discuția)
Reguli noi de facturare forsi68 forsi68 Am citit azi un articol aici pe avocatnet.ro despre regulile noi de facturare si la ce trebuie sa apara pe factura.Nu inteleg ceva , Scrie acolo , citez ... (vezi toată discuția)
Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)