avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare certificat mostenitor

Dupa moarea fratelui meu s-a facut succesiunea la notar, in care erau inclusi: sotia acestuia, eu si o nepoata ( la acea vreme minora) dupa sora noastra decedata. Masa succesorala era constituita dintr-o masina si un aparament.
Din motive subiective (sotia ramasa era bolnava si nu doream sa o evacuam din casa, iar nepoata era minora), nu s-au impartit bunurile.
Dupa 2 ani a murit si sotia, partea ei de mostenire revenind fratelui acesteia.
Intre timp am facut rost de dovada cum ca fratele meu era divortat de sotia sa de 17 ani, ei ramanand impreuna. In momentul divortului cei doi locuiau cu chirie, intr-un apartament de stat. Doi ani mai tarziu au cumparat apartamentul de la stat, contractul de vanzare-cumparare fiind incheiat pe numele amandurora.
Cu toate acestea, succesiune facuta dupa moartea fratelui a prevazut 6/8 pentru fosta sotie (in prezent fratele acesteia) si cate 1/8 pentru fiecare dintre ceilalti mostenitori.
Am incercat pe cale amiabila sa rezolvam problema succesiunii cu fratele presupusei sotii, dar acesta neaga veridicitatea hotararii de divort (i-a fost inaintata o copie legalizata ).
Care sunt metodele prin care putem contesta succesiunea care a fost facuta in baza unui fals, in realitate eu si nepoata mea avand dreptul la 1/2 din valoarea succesiunii, si ce implica acestea?
Ce efecte juridice are acest fals asupra fratelui fostei sotii?
Cel mai recent răspuns: cojocaruconstanta , utilizator 10:48, 27 Mai 2013
Cereti anularea certificatului de mostenitor in instanta.
Multumesc foarte mult!

In acesta situatie, dupa anularea certificatului de mostenitor, inteleg ca se va incheia un alt act intre mine si nepota mea, pe de o parte, si fratele fostei sotii pe de alta parte, privind impartirea bunurilor obtinute in parteneriat, aflate pe numele celor doi fosti soti, si anume: apartamentul cu tot ce era in el si masina. Acest nou act nu este un act de mostenire ci un act de partajare a bunurilor avute ca parteni de catre cei doi.

Ce denumire poarta acest act initial, unde se poate incheia si ce presupune acesta?

Presupun, apoi, ca in baza acestui act sa se va incheie un certificat de mostenire avand ca beneficiari pe mine si pe nepoata mea.


Va multumesc anticipat.
Nu. Se va reintocmi certificatul de mostenitor . Cotele stabilite in cel initial fiind gresite. Apoi se va face partajul conform cotelor reale.
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri.

Am angajat un avocat care a depus dosarul pentru obtinerea nulitatii absolute a certificatului de mostenitor in baza deciziei de divort din 1994, dar ni s-a spus ca trebuie, pana la primul termen de infatisare, sa mergem la un mediator.
Mai este nevoie de mediere in situatia acesta in care certificatul de mostenire a fost obtinut in mod fraudulos? Ce mediem noi de fapt, cand de fapt trebuie modificat tot actul de mostenitor?
Astept raspunsul dumneavoastra pentru a stii daca este intradevar nevoie sa apelam la un mediator sau nu.

Cu multumiri anticipate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluarea datoriilor de catre mostenitor cojocaruconstanta cojocaruconstanta Dupa moarea fratelui meu (2007) s-a facut succesiunea la notar, in care erau inclusi: sotia acestuia, eu si o nepoata (la acea vreme minora) dupa sora noastra ... (vezi toată discuția)
Divortata, dar mostenitoare cu drepturi depline!!! cojocaruconstanta cojocaruconstanta Dupa aprox 15 ani de casatorie, fratele meu a divortat de sotia sa, dar a continuat sa locuiasaca impreuna. Rudele au aflat din intamplare, dupa ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme Mihon Liviu Mihon Liviu Am o situatie deosebita privind succesiunea si anume: -Fratele meu are o fata din prima casatorie. -Dupa divort ,sa casatorit din nou si nu au copii, la a ... (vezi toată discuția)