Am un baietel de 3 ani care este mai sensibil la zgomote puternice mai ales la celutore scoase de o bormasina sau rotopercutor in functiune.Azi dimineata s-a trezit speriat plangand tremurand si nu reuseam sa l linistesc cu nici un chip pt ca a auzit prin somn acel zgomot asurzitor provocat de bormasina vecinilor de la parter care au un cabinet stomatologic deschis in incinta scarii de bloc si cica fac modificari.nu ma intereseaza dar faptul ca au raspuns total fara bun simt la cererea mea de a inceta ca se poate intampla ceva cu copilul meu speriat m-a pus pe ganduri.ce pot face in acest caz.am plecat cu el afara imediat dar am sa o fac in fiecare zi?pana cand?va multumesc anticipat pt raspuns.
privind situatia dvs,va inteleg perfect,dar cu parere de rau va spun ca nu aveti dreptate. Cel care lucreaza cu bormasina facand zgomot,o face ziua,si dureaza cateva zile sau 1-2 saptamani ( nu stiu ce lucrari fac acolo). Trebuie sa-i intelegeti ca nu vor face zgomot in fiecare zi,luna,tot anul,ci doar o perioada scurta.
Dvs daca ati avea de renovat prin apartament,cu siguranta ca ati face si dvs zgomot,asa ca.....
Cel mai bine este sa stabiliti cu proprietarul intervalele de ore la care se va lucra cu pikamerul,si in timpul acesta cand ei lucreaza,mergeti la plimbare cu copilul.
Va inteleg perfect. Aveti dreptate. Este insuportabil zgomotul produs de rotopercutor, mai cu seama pentru copilasul de 3 anisori. In acelasi timp ii inteleg si pe vecinii dumneavoastra care doresc sa renoveze si inevitabil produc zgomotele insuportabile. Singura solutie este sa vorbiti cu dumnealor sa va anunte inainte de a produce acele zgomote si sa conveniti impreuna in mod civilizat o modalitate prin care sa va puteti proteja copilul.
Cand vecinii mei au facut renovare am procedat in felul urmator: am cautat sa fiu plecat cat mai mult timp de acasa si in momentul cand plecam treceam pe la muncitorii de acolo si le spuneam ca eu sunt plecat si sa nu-si faca probleme cu zgomotul, iar cand veneam acasa treceam pe la ei si le ziceam ca am nevoie de o ora fara bormasina. Astfel ei au lucrat nestingeriti iar eu m-am bucurat de confortul locuintei mele.