avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restrangere activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restrangere activitate

Salariatul lucreaza in domeniul constructiilor, iar cum de treaba nu este....de ce este necesar preaviz cand nu este de treaba, ca sa mai stea inca 15 zile fara sa faca nimic? cine-l plateste? Poate cunoastetzi o procedura mai simpla.
Cel mai recent răspuns: adela1978 , utilizator 11:06, 5 Martie 2009
Legislatia nu prevede alta procedura.
Lipsa de comenzi nu a aparut intr-o ora sau o zi, un manager bun isi poate da seama din timp de dificultatile care pot aparea si isi ia masurile de cuviinta printre care si restrangerea activitatii.
Ma gandesc la o solutie mai fortata: sa dea preavizele antedatate (daca nu va gasi impotrivire la salariati).
asandra2004 a scris:

Salariatul lucreaza in domeniul constructiilor, iar cum de treaba nu este....de ce este necesar preaviz cand nu este de treaba, ca sa mai stea inca 15 zile fara sa faca nimic? cine-l plateste? Poate cunoastetzi o procedura mai simpla.

Pentru ce motiv trebuie sa se acorde preaviz?
POATE-MI RASPUNDETZI DVS. DE CE TREBUIE RESPECTAT PREAVIZUL DE 15 ZILE PREVAZUT IN CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA IN CAZUL RESTRANGERII DE ACTIVITATE.
In cazul restrangerii de activitate (care include si desfiintarea unor poaturi) preavizul este de 20 de zile lucratoare (vezi art.74(2) din CCMUNN pe anii 2007-2010). Este o concediere care nu tine de persoana salariatului si atunci acesta trebuie sa aiba o perioada in care sa-si caute un alt loc de munca. Mai mult, in perioada preavizului salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi pentru a-si caura un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator (vezi art.74(3) din CCMUNN)
preavizul este necesar pentru ca salariatul sa-si gaseasca un loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii preaviz conform art 74 alin 3 draemi draemi Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns. Mi-am depus demisia la firma la cre lucrez urmand sa intru in preaviz pentru 15 ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva morenamaria morenamaria firma la care lucrez doreste sa isi restranga activitatea din constructii prin incetarea CIM a 11 pers. si nu doresc sa ia in calcul varianta somajului ... (vezi toată discuția)
De cate zile de preaviz beneficieaza angajatul la concedierea conform art. 65 codul muncii? kathyalu kathyalu de cate zile de preaviz beneficieaza angajatul la concedierea cf art. 65.1? 15 zile lucratoare sau 20 zile lucratoare? (vezi toată discuția)