avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Reconstruire anexa lemn fara autorizatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Reconstruire anexa lemn fara autorizatie

Detinatorul unei anexe din lemn (garaj+sura pt.lemne) de 25 mp,s-a trezit ca in urma unui vant puternic s-a daramat anexa, care si asa era foarte veche.Si-a reconstruit anexa cu 15 m mai in spate de vechiul amplasament,fara autorizatie.Totalul anexelor existente este de 50 mp,dar proprietarul plateste din 2002 , impozit pe 100 mp de anexe pentru ca in lipsa unui plan de situatie(exista doar un act de donatie,in care nu sunt specificate si anexele)in 2002 a dat o declaratie pe propie raspundere la Primarie la biroul Impozite si taxe.Ce risca si cum ar putea sa intre in legalitate,desi plateste dublul impozitului pe anexe fata de realitate?
Cel mai recent răspuns: alexandru4 , utilizator 13:02, 18 Iunie 2014
Muresan Felicia a scris:


a reconstruit anexa cu 15 m mai in spate de vechiul amplasament,fara autorizatie.


Nu ati facut precizarea esentiala daca anexa in discutie detine sau nu fundatie
Autorizatie de constructie este necesara in cazul constructiilor definitive,adica acele constructii ce au si fundatie.
Constructiile provizorii nu necesita autorizatie.

Constructia nu are fundatie.Este o constructie provizorie,adica ,cadru de lemn ridicat pe niste boltari ,asa cum a fost si vechea anexa,dar pentru care se plateste impozit,diferit de cel pentru case.
Dar Legea 50/1991 cu completarile ulterioare spune la articolul 1 „Executarea lucrărilor de constructii este permisă numai pe baza unei autorizatii de construire sau de desfiintare, emisă în conditiile prezentei legi, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil – teren si/sau constructii – identificat prin număr cadastral, în cazul în care legea nu dispune altfel .
Nu specifica daca constructiile au sau nu fundatie.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
Muresan Felicia, utilizator
Muresan Felicia a scris:



Nu specifica daca constructiile au sau nu fundatie.

Legea nr 50/1991 republicata priveste autorizarea constructiilor Art. 1. - (1) Executarea lucrărilor de construcţii este permisă numai pe baza unei autorizaţii de construire sau de desfiinţare. Autorizaţia de construire sau de desfiinţare se emite la solicitarea deţinătorului titlului de proprietate asupra unui imobil - teren şi/sau construcţii - ori a altui act care conferă dreptul de construire sau de desfiinţare, în condiţiile prezentei legi.

(2) Construcţiile civile, industriale, inclusiv cele pentru susţinerea instalaţiilor şi utilajelor tehnologice, agricole sau de orice altă natură se pot realiza numai cu respectarea autorizaţiei de construire, emisă în condiţiile prezentei legi, şi a reglementărilor privind proiectarea şi executarea construcţiilor.

Anexa din lemn nu intra in categoria constructiilor care necesita autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Nici casele de vacanta din lemn,nu necesita autorizatie de constructie
Constructia de casute de lemn, necesita racordarea la utilitati: apa, canalizare/vidanjare, electricitate, toate se instaleaza in baza unui certificat de urbanism, avize etc.

Multumesc foarte mult pentru raspuns.Noapte buna!
Buna ziua,

Cum recomandati sa abordez primaria pentru a declara o anexa din lemn, fara fundatie de 20 mp? Mentionez ca terenul este intravilan, i-ar cu axexa nu ma incadrez in PUZ(se specifica ca si constructiile(casele) sa fie implantate la 3 metri distanta de gardurile laterale, iar anexa este la 1m fata de gard). De asemenea, casa nu este construita.

Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de lemn fara fundatie aiurelul36 aiurelul36 Buna Vreau sa construiesc o casuta din lemn de 50 mp fara fundatie. Am nevoie de proiect si autorizatie de constructie? (vezi toată discuția)
Vreau sa construiesc un spatiu locuibil in locul unei case vechi ce s-a ruinat bododan bododan Tatal meu detine un spatiu de 350mp, pe care, o constructie veche s-a ruinat cu multi ani in urma. Acum se pune problema de a reabilita in locul vechii case, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie anexa LauraMalina LauraMalina Buna seara, Am tot incercat sa inteleg, am tot cautat .. in nici un topic de pe site nu am reusit sa gasesc un raspuns concret. Problema este in felul ... (vezi toată discuția)