avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie anexa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie anexa

Buna seara,


Am tot incercat sa inteleg, am tot cautat .. in nici un topic de pe site nu am reusit sa gasesc un raspuns concret. Problema este in felul urmator:
Mama mea locuieste intr-un orasel din inima Moldovei. In curte (propietate personala) exista o anexa (trecuta in cartea funciara) facuta din chirpica si care a fost folosita pe post de bucatarie, timp de 40 de ani, iar de vreo 10 ani pe post de magazie, ce s-a daramat jumatate. Intr un final s-a surpat iar acum vor sa construiasca in locul acelei bucatarioare o alta, dar de data asta facuta din scanduri. Au chemt doi muncitori pentru a curata locul si pentru a turna sapa. Tot ce s a scos de acolo este depozitat la noi in curte.. Scandura buna va fi refolosita, acoperisul de ebonita (cred ca asa se cheama) la fel.. ca idee tot ce este bun va fi refolosit.
Acum vreo doua zile, o vecina "binevoitoare" (aka radio santul orasului -stie tot ce se intampla) a inceput sa intrebe daca avem autorizatie de constructie, daca primaria stie si tot asa...

asa cum am specificat la inceput am incercat sa gasesc un raspuns la urmatoarele intrebari:

1: constructia nu are fundatie, ci va fi turnata doar o sapa de indreptare... am nevoie de autorizatie?
2: daca as construi aceasta bucatarie pe structura de lemn am nevoie de autorizatie?
3: daca am nevoie de autorizatii .. ce fel de autorizatii?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LauraMalina , utilizator 11:18, 10 Iulie 2015
Daca executati constructie fara fundatie,pe vechiul amplasament cu aceleasi caracteristici tehnice si materiale nu aveti nevoie de autorizatie
Daca intentionati sa executati constructie din caramid/abeton/prefabricate/bca/boltari,necesita fundatie, si este necesar initial sa obtineti proiect tehnic,ulterior sa solicitati la primarie -serviciul urbanism eliberarea de autorizatie constructie si certificat urbanism
buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.

Caracteristicile sunt aceleasi. Din pacate chirpicii nu mai pot fi folositi, sunt macinati, Constructia noua va fi facut doar din lemn (scandura si osb). Ma intereseaza daca in locul chirpiciului pe care nu am de unde sa il iau pot folosi la pereti material OSB (placaj). iar in locul invelitoarei acoperisului de azbo- ciment (placa ondulata) pot folosi tabla zincata?

Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
LauraMalina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie loa94 loa94 Buna seara! Am nevoie de ajutor: este nevoie de autorizatie de constructie pentru un etaj/mansarda facut din stalpi de lemn ( schelet din lemn ) fara ... (vezi toată discuția)
Trebuie autorizatie de constructie pentru renovarea unei anexe gospodaresti ? lucialazar lucialazar trebuie autorizatie de constructie pentru renovarea unei anexe gospodaresti ? precizez ca este o constructie mai veche de 60 de ani , facuta din materiale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. Îmi este necesară autorizație de construcție pt ... Fabricuta Fabricuta Buna ziua. Îmi este necesară autorizație de construcție pt un garaj/magazie lipita de un perete al casei? Construcția urmează să aibă dimensiunea de ... (vezi toată discuția)