avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post

Buna seara,

Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
superiorul meu ierarhic nu mi aloca nimic de facut la locul de munca de cateva luni, exista riscul sa mi se desfiinteze postul? el are in subordine 2 departamente, unul dintre ele este format doar din mine si celalat departament are 4 angajati, doar eu nu am de lucru. In schimb m-a imprumutat unui alt departament fara niciun fel de formalitati scrise unde am cate ceva de munca de la seful de acolo, dar pe hartie eu apartin tot departamentului meu si am acel sef care nu mi da nimic de facut. Ce sa inteleg din toate astea, intrucat ma tem pentru siguranta postului meu. In momentul in care i-am cerut verbal ceva de munca, a anuntat HR-ul care acum incearca sa ma transfere in alta parte pe o alta functie si se fac presiuni sa raspund rapid propunerii. din acest nou departament pleaca toti angajatii in frunte cu seful si trebuie sa preiau eu intr-o saptamana activitatea, cat as putea sa preiau din ea....#-o
Ce mi se poate intampla daca nu accept si doresc sa raman pe functia pe care o am in prezent?

Va multumesc! sunt cam disperata si speriata!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 22 Mai 2013
unde lucrati? in sectorul de stat sau in cel privat?
de ce? este diferita actiunea?
Procedura este aceeasi .. insa concedierea in sectorul bugetar duce la blocarea posturilor .
Va desfiinteaza postul si va trimite in somaj. Asa e procedura. Inainte de concediere vi se propun sa ocupati alte posturi vacante din unitate, pe masura calificarii dvs. Daca acceptati ramaneti angajata, daca nu veti fi concediata.
Daca sunteti multumita de angajatorul pe care il aveti, va sfatuiesc sa acceptati noul loc de munca, intrucat in viitor s-ar putea sa beneficiati de o alta oportunitate in cadrul aceleiasi unitati.
Multumesc pt raspuns!
Propunerea unui alt post trebuie sa fie scrisa sau e suficient sa mi spuna verbal?
Mi au propus ceva, dar fara sa mi dea fisa postului si le am spus ca ma mai gandesc, insa dc e asa grav, accept oricum numai sa nu mi fi intocmit deja actele de desfiintare.....

Alte discuții în legătură

Desfiintare post steff5891 steff5891 Ma puteti indruma intr-o problema. Postul meu a fost desfiintat si in organigrama a fost introdus un post similar, numai ca noul post are si atributii noi. ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva patricia84 patricia84 Buna seara, am si eu o problema si am nevoie urgenta de ajutorul dumneavoastra. Am fost anuntat verbal de seful meu ca urmeaza a fi dat afara, iar calea ar fi ... (vezi toată discuția)
Mutare sau restructurare eriksan2002 eriksan2002 Suntem 6 colegi cu aceeasi functie iar nu demult pentru trei dintre noi s-ar fi dispus (verbal) acceptarea pe un alt loc de munca insa mai prost platit(cam ... (vezi toată discuția)