avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Angajare pensionari in institutii publice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Angajare pensionari in institutii publice

Cum se pot aplica prevederile art.17/L329/2009 pentru un pensionar care indeplineste conditiile de cumul pensie-salariu,cand ANFP refuza incheierea contractelor de munca ale pensionarilor motivand cu art 98,lit.d)/L188/1999?
Sunt pensionari care datorita conditiilor de munca au fost pensionati mai devreme pentru limita de varsta.Ce tara suntem daca o lege spune DA iar alta BA pentru acelasi subiect.
Cred ca faceti confuzie, ANFP nu se ocupa de contracte de munca, functionarii publici neavand asa ceva!

ANFP-ul pur si simplu coroboreaza cele 2 acte normative, nu e vina lor ca Boc a dat legea nr. 329/2009 in forma asta si nu a "armonizat" statutul functionarilor publici.

Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
Admin, administrator
Nu am facut nici o confuzie.A fost o exprimare gresita din graba, stiu ca functionarii publici sunt incadrati prin acte administrative.

[Editarea se adreseaza unei parti sterse din mesajul anterior]
Admin, administrator
Noi avem pensionari, iesiti la pensie de la primarie, la limita de varsta si care actualmente sunt angajati in primarie ca si consilieri ai primarului. Credeti ca e gresit?ANFP a aprobat statul de functii cu numele pensionarului trecut.
Justitiarul711, utilizator
Acei consilieri nu sunt functionari publici :)
Aveti dreptate, sunt angajati contractuali, iar daca s-ar transforma postul de functionar public in contractual atunci pensionarul nu ar putea ramane in continuare pe post?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 188/1999(r2)- functionari publici-incetarea raportului de serviciu alexe cristian alexe cristian Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: - in baza Legii 329/2009 si a OAP 1730/2009, pensionarii cumularzi au obligatia de a-si exprima in ... (vezi toată discuția)
Este legal ca un functionar public trecut de varsta de pensionare sa lucreze in continuare in cadrul unei primarii? zzzionut zzzionut Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca un functionar public trecut da varsta legala de pensionare( are 65 de ani) sa lucreze in continuare in cadrul ... (vezi toată discuția)
Functionar public: cumul pensie - salariu Oceania Oceania Un functionar public (64 ani) caruia i-a fost emisa de Casa de Pensii decizia de pensionare pentru limita de varsta prin reducerea varstei standard de ... (vezi toată discuția)