avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare

Ultima practica in institutiile statului este lucrul cu personal detasat de la alte unitati, societati, s.a.
Personalul detasat are incheiat un C.I.M. cu angajatorul sau. Intrebarea mea este daca este gresit ca pe perioada detasarii unitatea la care este detasat sa incheie un C.I.M. pe periada determinata cu acestia.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 11:34, 25 Aprilie 2013
Inteleg ca nu este gresit sa incheiem un C.I.M. pe perioada determinata (pe perioada detasarii) atata timp cat nu exista vreo interdictie expres prevazuta de lege in acest sens ... dar acest lucru nu este nici obligatoriu, salariatul detasat avind un C.I.M. incheiat cu angajatorul sau. Inteleg ca pe periada detasarii C.I.M. se suspenda in efectele sale principale, fiind cedat partial si pe o perioada determinata celei de a doua unitati (la care persoana este detasata)

Ca sa fiu mai clara unitatea unde este detasat un salariat are obligatia sa incheie un CIM pe per. det. cu acesta ?

Va multumesc.
Nu are o astfel de obligatie ...
Va multumesc!
Intr-o institutie publica nu se pot intocmi CIM fara ca acel post sa fie scos la concurs. Tocmai aceasta e ideea cu detasarile...ocolirea reguli de 1 pers angajata pentru 7 plecate. Deci pe cele 6 posturi vacante se pot lua prin detasare salariati ai altor unitati, locurile respective fiind bugetate incontinuare, chiar daca exista interdictia angajarii.
In domeniul privat daca intocmesti un nou CIM pentru o persoana detasata, ai un raport de munca nou, distinct de cel pe care il are persoana detasata cu angajatorul sau (firma care l-a detasat).
Intre societatea la care este detasat si angajatul detasat nu exista un raport de munca de plin drept. Se cesioneaza catre angajatorul la care este detasat salariatul anumite drepturi si obligatii, dar de exemplu acesta nu va avea prerogativa incetarii CIM si a aplicarii unei sanctiuni disciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu detasati sclippi sclippi Buna ziua! Apelez la bunavointa celor care stiu sa imi dea un raspuns. Firma 1 detaseaza la firma 2 un salariat. De la 1 ianuarie 2014 se modifica ... (vezi toată discuția)
Salariat detasat marianconta marianconta Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa clarific situatia unui salariat detasat, si anume; 1) firma A detaseaza un salariat la firma B; 2) firma A raporteaza in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca la unitatea la care se detaseaza un salariat animarsrl animarsrl Buna ziua, Un salariat al unei institutii publice1 a fost detasat la o alta institutie publica 2. Institutia publica 2 incheie un contract de munca sau un ... (vezi toată discuția)