avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Microintreprindere ??
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Microintreprindere ??

O societate comerciala are declarat la registrul comertului ca obiect principal de activitate clasa 6622 - activitati ale agentilor si brokerilor de asigurari. Activitatea efectiv realizata consta in incheierea de polite de asigurare pentru o alta societate un broker - care are contracte cu toate societatile mari de asigurare. In functie de numarul politelor incheiate primeste sfarsitul fiecarei luni primeste un comision de la societatea broker .
In anul 2012 cifra de afaceri a fost sub 65.000 eur. Conform OG 8/2013, se incadreaza aceasta societate la microintreprindere (3%) face parte din exceptii (eu o vad ca un intermediar in domeniul asigurarilor )?

Ce parere aveti?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
fire78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:38, 26 Aprilie 2013
Veţi merge pe impozitul microîntreprinderilor. Art. 112 indice 2 alin. 6 Cod fiscal prevede că "Nu sunt obligate să aplice sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice române care ... (lit. c): desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii".
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere caen 7320 baga baga Buna ziua O firma care inregistreaza venituri din studierea pietei, CAEN 7320 poate fi considerat microintreprindere (cifra de afaceri sub 65.000 euro), ... (vezi toată discuția)
Ce tip de impozit platesc la cod caen 6622 geostel geostel Buna ziua Am urmatoarea intrebare : Firmele care obtin comisioane din asigurari si cele cu cod caen 6622 (Activităţi ale agenţilor şi brokerilor de ... (vezi toată discuția)
microintreprindere Andra_m Andra_m Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cum este corect sa platesc impozit. Din martie mi-am deschis un SRL, sunt singurul actionar, nu am angajati ... (vezi toată discuția)