avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce tip de impozit platesc la cod caen 6622
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce tip de impozit platesc la cod caen 6622

Buna ziua
Am urmatoarea intrebare :
Firmele care obtin comisioane din asigurari si cele cu cod caen 6622 (Activităţi ale agenţilor şi brokerilor de asigurări ) platesc impozit micro sau sunt obligate sa plateasca impozit pe profit ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: geostel , utilizator 13:07, 22 Ianuarie 2015
Norme:

6. Persoanele juridice române care nu intră sub incidenţa acestui sistem de impunere pe veniturile microîntreprinderilor sunt următoarele:

b) persoanele juridice care se organizează şi funcţionează potrivit legilor speciale de organizare şi funcţionare din domeniul asigurărilor (de exemplu, societăţile de asigurare-reasigurare), al pieţei de capital (de exemplu, bursele de valori sau de mărfuri, societăţile de servicii de investiţii financiare, societăţile de registru, societăţile de depozitare), cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii (brokerii şi agenţii de asigurare);


Sper ca e clar. :)
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
Care sunt activitatile de intermediere in domeniile brokerilor si agentiilor de asigurare conform art 112^^2 alin 6 lit b din codul fiscal (exemplificare).
Multumesc!
Conform specificatii ORC:

6622 Activităţi ale agenţilor şi broker-ilor de asigurări
Această clasă include:
-activităţi ale agenţilor şi brokerilor de asigurări (intermediarilor de asigurări) în vânzarea, negocierea sau solicitarea de anuităţi şi poliţe de asigurare şi reasigurare
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma de impozitare? ClaudiuCosmin ClaudiuCosmin Buna ziua, Este posibil ca o societate - agent de asigurare persoana juridical (cod CAEN 6622) sa se declare microintreprindere si sa plateasca impozit 3% pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, as dori sa stiu daca la un pfa care are 2 coduri ... mylka13 mylka13 Bună ziua, As dori sa stiu daca la un PFA care are 2 coduri CAEN și anume (9602 coafura și alte activități de infrum si 4791 comerț cu amănuntul prin ... (vezi toată discuția)
Srl cu caen 6619 CLAUDIUPREJBAN CLAUDIUPREJBAN o societate comerciala cu CAEN 6619, ce impozit plateste? 3% sau 16%? intreb pentru ca unele contabile zic ca 3% altele ca 16%. sunt firme care declara ca ... (vezi toată discuția)