avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... abuz in serviciu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

abuz in serviciu

Am un hotel in Lugoj si ,pentru reclama,am inchiriat de la ENEL doi stalpi pe care am amplasat,cu avizul Primariei,un banner publicitar.Platesc de cca 8 ani chirie lunara ENEL-ului pentru utilizarea stalpilor de iluminat.La alegerile parlamentare,am observat ,cu stupoare,ca bannerul meu a disparut,facand loc altui banner,apartinand viceprimarului,care candida la Senat.Au trecut 3 luni,campania s-a incheiat,bannerele electorale au fost date jos,dar locul a ramas gol,bannerul meu a disparut,eu platind in continuare chiria lunara.Viceprimarul,care a pierdut in alegerile parlamentare si a ramas in continuare in functie,a fost sesizat telefonic ,in repetate randuri,cu rugamintea de a repune bannerul hotelului la loc.S-a facut si o sesizare scrisa la Primaria Lugoj,la care insa nu am primit raspuns ,desi termenul legal de 30 de zile a expirat.
Consider ca fapta viceprimarului reprezinta un abuz,la fel nerespectarea termenului de raspuns,dar ,mai ales,o sfidare la adresa locuitorilor urbei si consider ca atitudinea sa trebuie sanctionata. Care sunt pasii pentru rezolvarea problemei si unde trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 14:00, 28 Februarie 2009
Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata.
In situatia in care reclamantul nu a primit niciun raspuns la cererea sa, va depune la dosar copia cererii, certificata prin numarul si data inregistrarii la autoritatea publica, precum si orice inscris care face dovada indeplinirii procedurii prealabile, daca acest demers era obligatoriu.
Nu confundati o fapta personala efectuata de acel viceprimar si una legata de functia sa de viceprimar.
In conditiile in care v-a adus atingere drepturile dvs, in exercitarea functiei de viceprimar, atunci poate fi considerat (daca sunt si restul conditiilor indeplinite) un abuz in serviciu.
In caz contrar...poate fi atrasa cel mult o raspundere delictuala.
Banner-ul tau a fost, probabil aruncat la gunoi pe undeva.

Campania electorala este condusa de o persoana fizica, nu de un functionar public.
Fiecare candidat isi conduce personal, in calitate de persoana fizica, campania proprie pentru functia la care doreste sa acceada.
Prin urmare, nu are nici o legatura viceprimarul, primarul sau mai stiu eu cine.
Degeaba astepti raspunsuri de la Primarie sau de la alta institutie.

Trebuie sa te indrepti impotriva candidatului personal, este un litigiu cu o persoana fizica, candidatul Popescu Ion.
Cu el trebuie sa discuti, sa iti achite contravaloarea chiriei pentru timpul neutilizat de tine si contravaloarea bannerului disparut si montarea lui.

Este un litigiu privat, nu este o chestiune de contencios administrativ.

Este pur si simplu o confuzie cu privire la spatiile de publicitate, ca doar nu a primit candidatul autorizatie de construire pentru banner pe acelasi loc pe care ai primit si tu autorizatie. Este imposibil.
Tehnicienii de la montaj angajati de staff-ul de campanie, au pus bannerul pe spatiul tau. Din greseala sau cu aprobarea ta, sau la intelegere cu tine.

Rezolva treaba cu candidatul, nu cu Primaria, ca ea nu are nici o treaba in disputa ta privata.

Alberto Kurtyan
In contractul ala cu ENEL ce scrie? Doar ca dvs aveti dreptul sa puneti un banner pe stalpii respectivi sau ca ENEL face asta?
Intrebati eventual si daca ENEL a permis cuiva sa dea jos bannerul dvs si sa se puna un altul, in cazul asta este un litigiu privat cu ENEL...
Daca s-a facut fara instiintarea ENEL, partenerul de discutii este, asa cum s-a spus si mai sus "catindatul"
Daca ENEL stia... ei sunt partenerii de discutii...
Am intrebat la ENEL,nu au facut ei schimbarea,dimpotriva,conducerea lor le-a interzis sa se implice in campania electorala.Initial,bannerul meu a fost montat de ENEL,iar cand s-a deteriorat,tot ei l-au schimbat.
Am inteles punctele de vedere ale comentatorilor si le multumesc,dar ar mai fi un detaliu de luat in seama.
In orice campanie electorala,materialele publicitare nu se amplaseaza dupa cum vrea fiecare candidat,ci trebuie sa aiba autorizarea Primariei,cu specificarea precisa a amplasamentelor.In acest caz,candidatul fiind si factor de decizie in acordarea autorizatiilor,in calitatea sa de viceprimar,si-a acordat cate amplasamente a avut chef,dar Primaria nu avea dreptul sa autorizeze o locatie deja ocupata(si autorizata).Candidatul nu se poate exonera de raspundere,dand vina pe staff-ul de campanie,avea o dubla datorie,in calitate de candidat si viceprimar sa verifice respectarea autorizatiilor de amplasare a bannerelor si sa nu comita abuzuri.Chiar daca juridic e mai greu de dovedit,este clar ca a abuzat de functia sa,tolerand situatii de acest gen in folosul lui personal.Nici un cetatean obisnuit al orasului nu si-ar fi permis sa procedeze asa,primaria intervenind imediat pentru nerespectarea amplasamentului autorizat.

Alte discuții în legătură

Banner electoral pe fatada blocului BEN46 BEN46 La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru amplasare banner in dreptul apartamentului ClaudiuCloud ClaudiuCloud Buna ziua, Dorim sa aplasam un banner pe fatada blocului, in dreptul apartamentului unde avem inchiriat spatiul de birou (balcon, colt bloc, fata ... (vezi toată discuția)
Campanie electorala ioanalbu ioanalbu Este permisa lipirea afiselor electorale la intrarea in blocuri? Avand acord semnat cu asociatia de proprietari, cineva a reclamat la biroul electoral local ca ... (vezi toată discuția)