avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi parintesti in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi parintesti in urma divortului

Buna ziua. Va rog ajutati-mă cu un răspuns. Am divorțat in 2009, iar in sentinta de divorț nu se specifica drepturile tatălui ( in urma casatoriei au rezultat 2 copii). Ei sunt incredintati mie spre creștere si educare, iar tatăl treb sa plătească o pensie alimentara de 33% din venituri. Întrebarea mea este ce drepturi are fostul meu soț? Nu s-a stabilit program de vizita in instanța. In aceasta sentinta definitiva si irevocabila nu se specifica dreptul lui asupra copiilor.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:14, 26 Aprilie 2013
Incercati sa va intelegeti fara proces.
Daca va deschide proces va obtine autoritate parinteasca comuna si nu o sa va placa...
Lamuriti amiabil si lasati-l sa vada copilul fara proces.
Fiti isteata;)
Are dreptul sa pastreze legaturi firesti cu copilul si sa vegheze la cresterea si educarea lui.. ce drepturi vrea si care e problema ?
Nu am avut absolut nicio problema in a vizita copiii sau a ii lua in weekend. Oricand a vrut, fara un program anume. Dar, de ceva vreme incearca sa inveajbeasca fetita cea mare impotriva mea. Ii spune tot felul de povesti neadevarate si in acesti 4 ani de la divort l-a interesat al naibii de tare ce fac eu. Pe scurt, de aproape un an, scopul de a lua copil este pt a-l interoga. Acest lucru nu mi se pare ok pt dezvoltarea copilului si din discutii cu psihoterapeuti se pare ca fostul meu sot sufera de anumite labilitati emotionale. Nu vreau ca fetita mea sa suporte o manipulare psihica din partea tatalui ei. Nu am declarat interzicerea vizitei copiilor, dar el asa se poarta. Nu intentionez sa deschid proces dar ma intereseaza ffff tare la ce sa ma astept din partea lui. In mod sigurr nu doreste custodia copiilor dar s-ar bucura nespus daca mi-ar face vreun rau din acest motiv doresc sa stiu ce drepturi are conform sentintei de divort sau daca ar deschide proces pt dreptul de vizita( in acest moment nu-l are legal) ce ar putea obtine.
Multumesc.
Daca va deschide un proces va poate strica toate socotelile.
Incercati sa va rezolvati problemele fara proces si fara sa il provocati ca sa deschida proces.
In afara de un program de vizita, ar putea obtine ca si dansul sa exercite autoritatea parinteasca, adica si el sa decida alaturi de dvs in tot ce e legat de copilul vostru.. unde face vacantele, ce scoli urmeaza etc, etc.
Cati ani are copilul ?

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti lia_vasiliu lia_vasiliu buna ziua!va multumesc mult pentru acest site deoarece am vazut aici raspunsul la multe intrebari care ma macinau!Acum am o problema f grava si nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)