avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia nu elibereaza adeverinta pentru inundatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia nu elibereaza adeverinta pentru inundatie

Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati daca puteti.
Mi-a fost inundat apartamentul din cauza tevilor proprietate comuna. Am asigurare, dar asociatia refuza sa-mi elibereze o hartie. Si firma de asigurari nu plateste daunele fara aceasta hartie.
Anul trecut am avut aceeasi problema, dar inundatia a fost din cauza vecinului de deasupra si atunci mi-a eliberat o adeverinta. Acum fiind partea comuna a blocului refuza sa faca lucrul acesta.
Va rog mult daca cunoasteti legi sau sa ma sfatuiti ce pot sa fac, apreciez ajutorul.
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 22:38, 25 Aprilie 2013
Cei de la firma de asigurari nu vin sa faca o constatare, poze etc? Nu le este suficient acel raport de dauna?

Adresati cererea pt adeverinta in scris presedintelui asociatiei, explicand consecintele refuzului. Poate fi si o notificare mai oficiala prin avocat sau executor judecatoresc.

In plus, faceti si dvs niste poze pt ca in timp urmele se estompeaza sau chiar dispar.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
.... si la anu' schimbati-va asiguratorul.
Multumesc pentru raspuns. Au zis ca este nevoie de acea hartie pentru a trimite pe cineva sa constate daunele.
Documentul care se solicita asociatiei de proprietari este necesar pentru deschiderea dosarului de dauna
In situatia in care instalatia unde s-a produs defectiunea care a cauzat inundarea apartamentului proprietatea dvs reprezinta parte comuna este de inteles retinerea asociatiei a elibera document in acest sens,care o obliga la achitarea c/v prejudiciu cauzat dvs ca urmare a neasigurarii bunei functionari parti comune instalatii din condominiu
Societatea de asigurari are contract cu dumneavoastra nu cu asociatia.

Societatea de asigurari nu solicita adeverinta de la asociatia de proprietari ci de la administratorul imobilului asigurat. In cazul dumneavoastra banuiesc ca nu ati cedat dreptul de administrare nimanui, in consecinta dumneavoastra sunteti administratorul imobilului.

Societatile de asigurari cer aceste adeverinte inducand in eroare asiguratii doar pentru a tergiversa plata daunei. Cereți-le temeiul legal pentru care va solicita aceasta adeverinta. Daca va indica art. 69 din legea 136/1995 spuneți-le ca asociatia de proprietari nu are calitatea de autoritate publica competenta să cerceteze evenimentele asigurate. Sa+si faca singuri constatarile necesare in termen util.

Adresati-va protectiei consumatorilor, reclamati faptul ca firma de asigurari refuya sa va despagubeasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Canalizare infundata rebell_rose rebell_rose Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in urmatoarele cazuri: 1. S-a infundat teava de scurgere pe coloana de baie si s-au inundat toate ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de inundatii - adeverinta de la asociatie c0stii c0stii o intrebare foarte importanta/ la o scara de bloc propr.de la et.3 l-a inundat pe cel de la etj.2 in urma probelor efectuate la inst de incalzire omul a ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie de proprietari Cristi2011 Cristi2011 Cristi2011 Cristi2011 Cum pot proceda in cazul in care administratorul asociatiei de proprietari refuza sa emita o adeverinta/ constatare nefesara pentru firma de asigurari? Intra ... (vezi toată discuția)