avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator

Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema:
- am fost informata, de catre fostul sot, platitor de pensie alimentara, ca in urma unui control ce a avut loc la firma unde este angajat in momentul de fata, s-a stabilit ca nu trebuie sa se faca viramentul pensiei alimentare prin intermediul firmei, atata timp cat adresa instantei de judecata s-a emis pe numele altei firme, la care fostul sot lucra in momentul pronuntarii hotararii judecatoresti.
Mentionez ca, in momentul in care fostul sot s-a angajat la noua firma, am transmis catre director toate documentele necesare, respectiv cerere personala de virare pensie alimentara, copie dupa hotararea de divort definitiva si adresa instantei de infiintare poprire (emisa, intr-adevar, pe numele primei firme angajatoare).

Va rog sa ma lamuriti daca este posibil sa se fi sistat plata pensiei in urma unui control si daca este adevarat, va rog sa ma sfatuiti ce demersuri sa fac pentru a restabili plata pensiei alimentare prin virament de catre firma angajatoare actuala a fostului sot.

Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: silver1101 , utilizator 09:02, 26 Aprilie 2013
silver1101 a scris:

Din raspunsurile dumneavoastra eu inteleg ca ar trebui sa inaintez o cerere primei firme sa transmita actualei firme angajatoare o instiintare de continuare a popririi, la care sa ataseze copii dupa documentele initiale de infiintare poprire (adresa de la judecatorie, copie dupa hotararea de divort).

Asa trebuie sa procedati. Firma veche trebuie sa trimita adresa originala de infiintare a propririi.
Este mai bine ca firma veche sa isi pastreze copii, originalul sa ajunga la firma noua.
Firma veche nu trebuie sa trimita nici un fel de adresa de continuare, ci doar actele initiale.

Cand va adresati firmei vechi, sa le detaliati cat mai clar datele de contact ale firmei noi.
Corect, intr-adevar, nu am adresa de poprire. Acum mi-e clar ce trebuie sa-i cer primului angajator.
Va multumesc tuturor, din suflet pentru raspunsurile dumneavoastra. Mi-au fost de un real folos.
Si, daca tot suntem in pragul Sarbatorilor Pascale, va urez tuturor un Paste Fericit si plin de lumina si bucurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)