avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Control Garda Financiara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Control Garda Financiara

Buna ziua !
In urma unui control din partea comisarilor garzii financiare am aflat cu stupoare ca ar trebui sa am in casierie o suma mare de bani, pe care indivizii sustineau ca mi-am insusito.Cum suma era enorma pentru activitatea desfasurata am ajuns la contabila sa lamuresc situatia ,unde am gasit o inregistrare eronata in casa de marcat adica in loc sa tasteze 475 ron a tastat 47500 ron in fapt nu s-a tastat punctul de delimitare a zecimalelor . La momentul inregistrarii eu nu am fost instiintat de acest lucru, cea care a incasat nu m-a anuntat probabil de teama si a predat la contabilitate Z-turile. Acum intervine si stupizenia contabilei careia nu i s-a aprins nici un beculet cand a vazut suma si a introdus mecanic cifrele . Ce pot sa fac in situatia actuala ? Cum se poate efectua rectificarea ?
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 16:52, 7 Mai 2013
Parerea mea este ca sa mergeti cu Z-tul de atunci si sa demonstrati ca este o eroare . Cat despre contabila, de ce nu o intrebati direct , mergeti cu ea la Garda Financiara , raspunde pentru inregistrarile efectuate.
vanzatoarea care a tastat gresit trebuiea sa dea o declaratie pe care o anexati la z-ul respectiv .
la sfarsitul zilei cand se face predarea banilor incasati din vanzari, trebuie confruntat z-ul cu monetarul intocmit de vanzatoare.
ma intreb oare cu tva-ul cum ati iesit in luna respectiva?? (daca sunteti platitor de tva)
De ce raspunde contabila pt.inregistrarile efectuate?ea a inregistrat corect.Nu cred ca doamna contabil este stupida,haideti sa nu gasim vinovati-administratorul are obligatia sa si verifice actele.jurnale de vanzari,cumparari,registrul de casa,etc.
Faceti o declaratie pe proprie raspundere de inregistrare eronata a vanzarii si cu ea mergeti la Garda.
Am specificat faptul ca stupizenia vine din faptul ca pur si simplu a introdus cifrele fara sa puna nici o intrebare.Prin natura activitatii desfasurate , in lista de preturi nu exista servicii care sa depaseasca suma de 500 ron , fapt cunoscut dealtfel de contabila.Oricum , observ ca sunteti in acelasi domeniu-al finantelor , banuiesc eu ca dupa o perioada de inregistrari (incasari) care se situeaza in medie intre 50 si 500 RON , daca la un moment dat ar apare un bon de 47500 va-ti pune o intrebare , ori s-a modificat profilul activitatii , ori cel mai probabil este o eroare.In ambele cazuri cred eu ca ar trebui contactat administratorul pentru clarificarea situatiei.
Am facut declaratie pentru rectificarea sumei respective , insa toata aceasta situatie ar fi putut fi evitata daca era sesizata din timp de contabilitate
Aveti dreptate sa fiti suparat, inclusiv pe contabila. Cei de la Garda au inteles situatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tastat eronat la casa de marcat mine58 mine58 Buna seara, Am urmatoarea problema : vanzatorul a emis o factura care a fost achitata pe loc cu numerar , a eliberat bonul fiscal , dar din greseala ... (vezi toată discuția)
Decont tva si decl 390 pt o firma care presteaza servicii in tara beneficiarului oanamari98 oanamari98 Firma prestatoare din Romania -catre beneficiar din uniune, prestatia este in tara beneficiarului, pentru care s-a inregistrat taxare inversa, respectiv ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal marcat ca fiind incasat numerar, dar care a fost incasat prin pos (cu card-ul) Tamara1987 Tamara1987 Buna, Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns asupra urmatoarei chestiuni:- am tastat pe casa de marcat un bon fiscal ca fiind incasat numerar, ... (vezi toată discuția)