avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar primesc somatie de parcare neregulamentara

buna seara ,

am gasit eu aici in site ce fac daca primesc amenda pentru parcare pe loc platit , dar nu stiu ce pot face daca acest loc nu e marcat , fiind la bulevard ,nu sunt parcare de resedinta platite , in general se parcheaza perpendicular , eu am parcat pe diagonala . Am primit somatie . Inteleg ca era bine sa parchez si eu ca ceilalti dar vreau sa stiu daca acest lucru chiar intra la art 21 lit a .
va citez din somatia primita de la politia locala ( ei dau amenzile ? nu ar fi tb sa fie de la circulatie ? )

stimate posesor al auto....., va aducem la cunostinta ca locul de parcare ,, -'' situat in.... ocupat de auto dvs este repartizat de serviciul parcari al primariei sect 4 posesorului altui auto , fapt pt care va solicitam sa-l eliberati deindata - parcare neregulamentara.
in conformitate cu prev art21 lit a din hcgmb 124/2008 este interzisa blocarea accesului in parcare iar nerespectarea acestei prevederi constituie contraventie si etc...
apoi data de azi si semnatura unui politist local.

ma lamuriti si pe mine ! cum se aplica aici dispozitiile locale , ce loc am blocat, care alt posesor daca locurile nu se pot cumpara si atata vreme cat sunt nemarcate pot efectua orice tip de parcare . Este abuz aici ? accept chiar si sa raspundezi abuz din partea mea numai sa ma lamuriti
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:13, 26 Aprilie 2013
inseamna ca locul respectiv este inchiriat unui cetatean. in sectorul 4 stiu ca nu sunt locuri de vanzare, doar se inchiriaza. cei de la ADP ar trebui sa inoiasca marcajele. aceasta este o problema cu care ma confrunt si eu. locul meu din sectorul 4 este adesea ocupat de altii deoarece marcajul s-a sters. atunci apelez la politia comunitara care anunta politia rutiera iar aceasta vine, pune in geam avertisment pt cel ce imi ocupa locul iar la 24 ore daca nu mi-l elibereaza, vin cu platforma, ridica masina aceluia si imi elibereaza locul. eu il am inchiriat de la primarie.
Din continutul textului citat de dvs,rezulta fara putinta de tagada-indiferent de opinia dvs ,ca spatiul unde ati parcat dvs este concesionat de catre autoritatea publica locala unui proprietar de autoturism
Spatiile de parcare realizate pe domeniul public nu se cumpara ci se concesioneaza anual,de catre autoritatea publica locala solicitantilor care intrunesc conditiile legal prevazute

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare cu bucluc Battista Battista Vizavi de blocul meu este o parcare cu 5 locuri de cand ma stiu. In fata parcarii este un magazin de metalo-chimice. Am parcat masina pe un loc unde parcheaza ... (vezi toată discuția)
Blocare in parcare cetateanuly cetateanuly Buna ziua Exista in legislatie o sanctiune pentru nesimtitii care blocheaza intentionat alte masini in parcare doar ca sa se distreze? (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc in sectorul 1, pe o strada cu sens unic, unde ... MioM MioM Buna ziua, Locuiesc in sectorul 1, pe o stada cu sens unic, unde sunt imobile preponderent individuale dar si blocuri colective, cu locuri de parcare ... (vezi toată discuția)