avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda dubla
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda dubla

Am primit doua comunicari conform carora am fost surprins de mijloacele radar ca depasind viteza legala )cu 14 respectiv 16 km/h). Avand in vedere ca faptele s-au intamplat in aceeasi zi, la un interval mai mic de o ora(aproximativ 30-40 min.), pe raza aceluiasi judet, este normal sa mi se aplice doua amenzi contraventionale pentru depasirea limitei de viteza? Aceasta contraventie de depasire a vitezei legale poate fi considerata ca o singura fapta ce a avut loc pe un anumit intervala de timp si pe un anumit teritoriu sau sunt doua fapte diferite care nu au legatura una cu cealalta trebuind sa raspund pentru fiecare in parte? Teoretic, nu mi se pare normal ca in cazul in care depasesti viteza legala pe o portiune de drum de 1km, iar pe aceasta portiune sunt amplasate 10 radare, sa platesti 10 amenzi pentru ca te-ai grabit o singura data.
Cel mai recent răspuns: ramy84 , utilizator 09:37, 27 Martie 2009
Este vorba despre faptele prevazute in atr 40 pct. 2 din H.G. 1010/2004 (ghiseul de schimb al casei de amanet nu este prevazut cu geam antiglont). In plus, pe procesul verbal scrie ca amenda se aplica cu ocazia "recontrolului", insa nu a avut loc vreun alt control anterior, prin care sa se dea macar un avertisment.
Tocmai pe acest considerent puteti formula o plangere prin care solicitati reindividualizarea sanctiunii in sensul inlocuirii amenzii cu avertisment. Insa avand in vedere incidentele petrecute in ultima perioada la casele de schimb nu stiu in ce masura instanta va aprecia oportuna o astfel de masura in detrimentul obligatiei dvs de a va conforma dispozitiilor legale ce maresc gradul de securitate al angajatilor de la ghiseul casei de schimb.
Totusi va doresc succes.

Av. Adrian Posdarie
va multumesc pentru raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului de conducere ancutza2010 ancutza2010 am circulat pe autostrada cu viteza de 201 km/ora m-a prins cu radarul, mi-a suspendat permisul pe 90 zile, mi-a dat amenda si mi-a dat si puncte, ma intreb ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar dragosverban dragosverban Buna ziua ! Imi poate spune cineva cat costa formularea unei contestatii a unui pv de radar (83 km/h) ? De restul ma ocup eu (trimitere prin posta cu ... (vezi toată discuția)
Punctele avertisment si amenda ContSters40598 ContSters40598 Punctele primite printrun p-v (pentru depasirea vitezei regulamentare...aparat radar)cat timp raman? La cat timp dispar din evidentele Politiei...sau...nu stiu ... (vezi toată discuția)