avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie radar

Buna ziua !
Imi poate spune cineva cat costa formularea unei contestatii a unui pv de radar (83 km/h) ? De restul ma ocup eu (trimitere prin posta cu confirmare de primire, ...)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:25, 5 Septembrie 2016
Buna dimineata

In ce sens cat costa? Taxa de timbru cumva? Daca da, verificati aici www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2016
Dana Fatol, Avocat
Pentru o plângere împotriva unui proces-verbal de contravenţie datoraţi o taxă judiciară de timbru în cuantum de 20 de lei. Alte sume nu trebuie să plătiţi, cu excepţia situaţiei în care plângerea este întocmită contra cost.
Atentie la termenul de 15 zile in care trebuie depusa plangerea contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie. Presupunand ca fapta s-a produs intr-o localitate unde limita de viteza este de 50 km/h. Aveti sanse se schimbare a contraventiei de depasirea limitei de viteza cu 31 - 40 km/h in cea de depasire a vitezei legale cu 21 - 30 km/h. Prin schimbarea incadrarii contraventiei sanctiunea amenzii se mentine, dar cuantumul acesteia este mai mica.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru radar PGhe PGhe ciculam cu viteza de apoximativ 100 km la ora la iesirea din oras,dar nu mi-am imaginat ca semnul de restrictie inca este de 50 la ora Am fost prins de radar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,ma poate ajuta cineva cu un model de contestare a unui ... mary50 mary50 Buna ziua,ma poate ajuta cineva cu un model de contestare a unui proces verbal pentru o amenda primita de sotul meu pentru viteza. In proces scrie ca a avut ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)