avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare la unul dintre copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare la unul dintre copii

am un fiu in varsta de 13 ani.doreste sa renunte la scoala,pleaca de acasa de dimineata pana seara impotriva vointei mele.din pacate nu asculta nimic din ce ii explic.in cazul asta ma vad neputincioasa in a ii face o educatie asa cum se cuvine.imi spune deseori ca nu mai vrea sa ii fiu mama.se poate sa renunt la acest copil? mai am o fetita de 11 ani cu care ma inteleg foarte bine.are rezultate f bune atat la invatatura cat si la activitatea extrascolara pe care o are.
In aceasta situatie daca nu puteti sa faceti fata,iar el doreste sa continue calea sa de a nu mai merge la scoala,de a pleca de acasa noptile si nu va mai doreste sa-i fiti mama,anuntati protectia copilului,vor trimite un psiholog ptr a sta de vorba cu copilul dvs,si eventual il vor lua si de la dvs.
Plecand de la dvs,copilul va merge la un centru de copii,acolo se va supune normelor si programului institutiei,va vedea apoi ca mai ok e acasa....
va aflati intr-o situatie dificila.

trebuie sa faceti orice sa il aduceti la normalitate, e totusi copilul dvs., nu trebuie sa il abandonati, se afla la o varsta critica iar adolescenta nu este o perioada chiar usoara.

incercati sa mergeti cu el la un psiholog. solicitati si surorii lui sa se implice, sa-l aduca "pe calea cea buna". apelati la ajutorul profesorilor, dirigintelui, etc.
din relatare se poate intelege ca nu aveti sprijinul tatalui, este posibil sa existe alte motive.

daca nu veti face absolut totul la un moment dat veti ajunge sa regretati ca nu ati facut toate eforturile posibile si imposibile .
Varsta de 13 ani, este varsta in care adolescenta se manifesta,cand are loc o furtuna in organism atat la nivel fizic cat si mental. Adolescentul se razvrateste impotriva parintelui, impotriva regulilor si chiar impotriva lui. Este o varsta dificila si aceasta razvratire va tine pana pe la 18 ani ...

Cu mult tact, cu prietenie , cu vizite la psiholog insa impreuna caci si dvs aveti nevoie de sfatul acestui specialist ca sa va intelegeti copilul si pana la urma sa va intelegeti reciproc...veti izbandi!

Cand va taiati la un deget, va doare toata mana! Cum sa renuntati la un copil? Renuntati la o parte din dvs? In favoarea altei parti? Credeti ca se poate?
Copilul nu poate face obiectul unei renuntari!

Am sa va spun o pilda din Vechiul Testament, apropos de renuntare , in sensul bun

Regelui Solomon la judecata i s au infatisat doua femei care sustineau ca ambele erau mama aceluiasi copil. Solomon le a ascultat pe amandoua, spiritele fiind incinse , cele doua femei s au luat la cearta in fata lui. Atunci Solomon a cerut un cutit si s a apropiat de prunc sa l taie pe din doua ca cele doua femei sa nu se mai certe si sa l imparta in mod egal. Una din ele a tipat si a spus ca renunta si i l da celeilalte , numai sa nu omoare pruncul.
Atunci Solomon a bagat cutitul in teaca si a hotarat ca pruncul sa aibe ca mama pe cea care a renuntat la copil de dragul lui, din iubire adevarata de mama, numai ca regele sa nu l omoare.

Va doresc rabdare multa si tact cu carul!
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
ContSters250994, utilizator
va multumesc frumos!!!am incercat cu psihologul,dar refuza sa coopereze.am fost eu timp de un an.s-au vazut ceva rezultate,dar slabe.daca ar accepta sa mearga el ar fi exceptional,dar...
am apelat la ajutor din toate partile dar fara efect.am mai gasit o ultima solutie care sper sa-l ajute.un efort extrem care sper din tot sufletul sa-l ajute.imi sacrific fiica pt asta cu speranta ca el se va trezi si va observa unde se afla in sufletul meu pt ca asta e una din problemele lui.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2013
gi-jane2, moderator
copii trebuie tratati la fel. nu trebuie sa il sacrificati pe unul in detrimentul celuilalt.
purtati o discutie cu ambii copii de fata si incercati sa le explicati ca ii iubiti in mod egal pe ambii. spuenti-le ca tot ceea ce faceti o faceti in mod egal pentru amandoi. baiatul fiind mai mare probabil in mintea lui considera ca atentia vi-o indreptati mai mult catre sora lui care este mai mica si mai este si fata. asa cum v-au spus si ceilalti utilizatori, baiatul se afla la o varsta critica, varsta la care "tot ce zboara se mananca" inclusiv avioanele. identificati anturajul in care se afla, incercati sa il canalizati atentia spre altceva. inscrieti-l la un sport favorit, de preferinta un sport de echipa. nu renuntati chiar daca considerati ca ati depus toate eforturile. niciodata nu sunt epuizate toate eforturile cand este vorba despre copii.

Alte discuții în legătură

Divort, copil minor, mama pleaca la munca in strainate, face actiuni de indepartare a copilului de tata RaduTroy RaduTroy Sotia a divortat. Hot. Jud.:copilul la mama, eu platesc pensie; locuim impreuna, custodie comuna. Imediat dupa hotarire mama pleaca in strainatata la munca, ... (vezi toată discuția)
Minor care refuză să meargă la școală și are probleme de comportament după ce a aflat că este adoptat: cum am putea rezolva situația? am ajuns la capătul răbdării și al înțelegerii adra62 adra62 Buna ziua. Ne confruntam cu urmatoarea problema: avem un copil pe care l-am adoptat in anul 2000 (a fost adus acasa direct din maternitate). Noi am dorit sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare la custodie julieta1 julieta1 Bună ziua, am un copil de 15 ani , cu care nu mă mai pot înțelege sub nici o formă. Problemele au ajuns într-un stadiu grav, cu amenințări...etc. ... (vezi toată discuția)