avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie imobiliara, bun propriu al sotului debitorului
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie imobiliara, bun propriu al sotului debitorului

Buna ziua.As dori o informatie si anume ,mama in urma neplatii unui credit a primit somatie imobiliara, tin sa precizez ca casa este mostenire de la parintii tatalui, prin testament, ea - mama nu este trecuta in acel testament, nu are nimic decat calitate de sotie, nu au construit nimic impreuna. Ce se poate intampla in situatia asta? ei locuiesc impreuna, si a fost un credit de nevoi personale... va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
ContSters157623, utilizator
D-le Jocandi , ce ne sfatuiti sa facem, va rugam sa ne ajutati, somatia imobiliara este sosita pe numele mamei, ea trebuie sa faca contestatie la executare si sa arate ca tatal este proprietar, sat tatal trebuie sa o faca? si va rugam sa ne explicati , cu ce se ocupa concret oficiul de cadastru si publicitate imobiliara, va multumim si asteptam raspuns
V-am rugat sa ne spuneti daca in somatie se da un termen de 15 zile sau de 1 zi, pentru executarea obligatiei.

Contestatia o poate face mama, sau tatal. Mai degraba tatal, ar putea face contestatie, in calitate de proprietar al acelui imobil, daca in somatie se mentioneaza ca se va executa acel imobil.

Art. 1
(1) Cadastrul si cartea functiara formeaza un sistem unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica, de importanta nationala, a tuturor imobilelor de pe intregul teritoriu al tarii. Scopul acestui sistem este:
a) determinarea informatiilor tehnice, economice si juridice referitoare la imobile;
b) asigurarea publicatatii drepturilor reale imobiliae, a drepturilor personale, a actelor si faptelor juridice, precum si a oricaror altor raporturi juridice, prin cartea funciara;
c) furnizarea de date insitutiilor publice ale statului, necesare sistemului de impozitare si pietei imobiliare;
d) contribuie la asigurarea securitatii tranzactiilor imobiliare si la facilitarea creditului ipotecar.
(2) Cadastrul realizeaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea imobilelor in documentele cadastrale si reprezentarea acestora pe harti si planuri cadastrale.
(3) Cartea funciara cuprinde descrierea imobilelor si inscrierea referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, la actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.
(4) Evidenta imobilelor inscrise in planul cadastral si in cartea funciara se realizeaza si se actualizeaza din oficiu, la cererea persoanelor interesate sau la initiativa autoritatilor publice. Autoritatile publice si titularii de drepturi asupra imobilelor au obligatia de a sprijini crearea si actualizarea cadastrului prin punerea la dispozitie cu titlu gratuit a datelor si informatiilor detinute. Autoritatile administratiei publice locale sunt obligate sa acorde sprijin informational, tehnic si de alta natura, in limitele competentelor, la crearea si actualizarea sistemului de cadastru si carte funciara.
in somatie se da termen 15 zile , si d-ma executor este din braila, nu are mama nimic sosit de la judecatoria braila referitor la executarea imobilului, totusi in conditiile acestea trebuie sa faca contestatie la executare catre judecatoria braila, sau catre executor? va multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
ContSters157623, utilizator
Se mentioneaza imobiluil ce va fi executat silit? Este imobilul tatalui?

Da, se face contestatie la judecatoria care a incuviintat executarea silita.
ContSters214341, utilizator
da , este imobilul tatalui, mostenit prin testament de la parintii lui, mama nu este trecuta in acel testament, insa somatia imobiliara este sosita pe numele mamei.
nu este nimic sosit de la judecatoria braila in legatura cu executarea imobilului, ci de la cabinet executor......
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare imobil in coproprietate nicollette nicollette sotul meu a luat un credit fara garantii acum 3 ani nu am mai putut plati ,ratele crescand foarte mult am facut o sesizare la opc dar ei nu ne-au anuntat ca ... (vezi toată discuția)
Se poate reactualiza somatia de plata inscrisa ptr un imobil pe masura ce se fac recuperari partiale (prin vanzari la licitatie)din suma datorata initial? husseincudop husseincudop Am fost executat silit ptr .restante la plata unui credit ipotecar. La a treia licitatie apartamentul a fost adjudecat de catre un cumparator. [b]In ... (vezi toată discuția)
Executate silita imobil cu mai multi proprietari Dap1194 Dap1194 O situatie coplicata.....poate pot afla ceva informatii.... In urma cu 12 ani, parintii mei au facut 2 credite pentru un apartament. Tatal meu, a scos un ... (vezi toată discuția)