avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general evidenta formularelor tipizate(facturi chitante)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

evidenta formularelor tipizate(facturi chitante)

buna, sunt administrator la o soc. nou infintata si as dori sa stiu cum se ine evidenta formularelor tipizate si deasemenea si a registrului de inventar (care il tin pe calculator) si a registrului inventar care il intocmesc de mana.multumesc
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 17:06, 16 Martie 2009
Registrul inventar, Registrul jurnal se tin de mana, sunt obligatorii, chiar daca nu mai exista obligativitatea stampilarii lor de catre administratia financiara.Obligatoriu este si registrul de evidenta fiscala daca sunteti platitor de imp.pe profit,Registrul unic de control, desemenea.
facturile si chitantele nu mai au regim specialSe pot intocmi la calculator.Trebuie doar sa aveti o decizie interna pt.stabilirea seriei si numarului.Cam astea ar fi , pe scurt.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
mai am o nelamurire in privinta facturilor si a chitantelor, intocmesc o decizie interna pentru stabilirea serie si a numerelor, si evidenta lor propiu-zisa a carnetelor trebuie tinuta pe o fisa tip magazie?
Evidenta se va tine pe fiecare tip de formulare tipizate
Evidenta operativa a formularelor tipizate cu regim special se tine cu ajutorul Fisei de magazie a formularelor cu regim special cod 14-3-8/b. ...

870/2005 privind Registrul de evidenta fiscala, apare totusi si o derogare ... pe profit pot ţine Registrul de evidenţă fiscală în formă electronică, ... Registrul jurnal si Cartea mare sunt formulare tipizate fara regim special
Nu te mai chinui cu o suta de hartii:
faci o decizie dupa modelul de mai jos si tii si tu numerotarea facturilor, ba chiar pentru un contabil e de ajutor pt ca vede daca-i scapa vreo factura. Eu am mai multe puncte de lucru si inserierea e singurul mod in care-mi dau seama daca primesc toate documetnele:

S.C. __________SRL
RO_______
Adresa

Decizia nr. 01/05.01.2009

Avand in vedere prevederile Ordinului ministrului de finante nr. 2226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de catre persoanele prevazute la art.1 din legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, se decide:


1) .................................................................., posesor (oare) a ..................................., CNP ......................................, in calitate de responsabil, gestionarea numerelor facturilor pretiparite (existente in stoc) de catre societatea _________ SRL incepand cu 01.01.2009,.
Facturile mai sus mentionate au:
- Seria ......... numerotarea incepe de la ............. pana la ..................
- Seria ......... numerotarea incepe de la ............. pana la ..................
- Seria ......... numerotarea incepe de la ............. pana la ..................
- Seria ......... numerotarea incepe de la ............. pana la ..................
- Seria ......... numerotarea incepe de la ............. pana la ..................


Administrator Semnatura angajat:
_________________ ______________________



ORDIN nr. 2226 din 27 decembrie 2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de catre persoanele prevazute la art. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata;
si ORDIN nr. 3512 din 27 noiembrie 2008 privind documentele financiar-contabile,
va spun totul. Aplicati-le ! Succes!

Alte discuții în legătură

Fiscal-contabil - de cand chitanta nu mai are "regim special"? de la hg 105/2009 sau??? andradi2 andradi2 De cand chitanta nu mai are regim special? De la HG 105/2009 care abroga HG 831/1997sau....??? (vezi toată discuția)
Declaratie serie si numar de factura? georgiana_mir georgiana_mir Pentru o firma nou infiintata(mai exact in octombrie 2010) trebuie sa declar seria si numarul de factura la registrul comertului sau A.N.A.F?Daca da ce ... (vezi toată discuția)
Regim special dyna_dyanna dyna_dyanna as dori clarificari lege in vigoare metodologie in legatura cu evidenta corecta a regimului special (vezi toată discuția)