avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fiscal-Contabil - De cand chitanta nu mai are ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fiscal-Contabil - De cand chitanta nu mai are "regim special"? De la HG 105/2009 sau???

De cand chitanta nu mai are regim special? De la HG 105/2009 care abroga HG 831/1997sau....???
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:48, 13 Ianuarie 2013
Conform art. 5 din Ordinul nr. 2226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de catre persoanele prevazute la art. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, contribuabilii nu mai sunt obligati sa isi procure chitantiere tipizate, ci isi pot asigura propriul sistem intern de emitere a chitantelor, atata timp cat respecta campurile obligatorii de pe chitanta, precum si consecventialitatea numerelor date acestor documente.


[quot]Art. 5. - (1) Persoanele prevazute la art. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, vor asigura un regim intern de numerotare a facturii in conformitate cu prevederile cuprinse in anexa nr. 4 care face parte integranta din prezentul ordin.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si altor formulare financiar-contabile care stau la baza inregistrarii de venituri, cum ar fi: monetar, chitanta si altele, dupa caz, precum si avizului de insotire a marfii.

[ link extern ]
Multumesc Gabrielle!...
inclusiv pentru citatul din "Omar Idn Al-Halif" am primit corect "marcareal"
Numai bine!
Cu placere!

Citatul este in primul rand pentru mine, pentru ca ma regasesc in cele spuse. Daca si alte persoane au de invatat din acesta, nu pot decat sa ma bucur:).

Duminica faina!
Problema mea era de fapt:daca dupa 20.02.2009(abrogarea HG831/1997 de catre HG105/2009) fisa de magazie pentru documentele cu regim special(in ce priveste gestionarea chitantelor) mai este obligatorie si care/unde sunt reglementarile ?Conform OMFP 2226/2006 ART.2 si anexa 1 ambele pastreaza evident regimul special si se tiparesc/ inseriaza/ numeroteaza conform procedurilor interne. Dar mai este definit undeva regimul special si mai este obligatorie fisa de gestionare in cauza???
Nu, nici fisa de magazie nu mai are regim special.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numerotarea facturilor se poate face aleatoriu? darkynok darkynok sau este obligatoriu ca dupa factura 4 sa fie 5 apoi 6 apoi 7 si etc ..... ? pt ca am observat la unele firme (magazine online) ca numarul este aleatoriu(nu ... (vezi toată discuția)
Evidenta formularelor tipizate(facturi chitante) mama1 mama1 buna, sunt administrator la o soc. nou infintata si as dori sa stiu cum se ine evidenta formularelor tipizate si deasemenea si a registrului de inventar (care ... (vezi toată discuția)
Formulare tipizate din nou??? oanacozos oanacozos Am inteles eu bine sau au fost reintroduse formularele tipizate cu serii asigurate de Imprimeria Nationala prin.HG 105/2009???????????? (vezi toată discuția)