avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie balcon.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie balcon.

Buna ziua.As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia in care presedintele asociatiei de proprietari refuza sa semneze actul prin care majoritatea proprietarilor(24 din 36) si-au exprimat acordul scris.
Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:35, 30 Aprilie 2013
Legea nr.5o cuprinde reglementari privind conditiile in care ai voie sa intervii intr-o constructie
si cand ai nevoie de avize.
Pentru constructia balconului trebuiesc mai multe avize.Avizul asociatiei se ia inA.G.fiind un
teren din jurul blocului.-tot din cauza terenului trebuie acord de la Cadastru pentru a rezerva o
cota indiviza.
Acord si aviz Inspectoratul Constructiei - sub balcon sa nu existe conducte.

Legea 50 din ce an?
Cota-parte indiviza pentru ce? Ca in repartizarea cheltuielilor nu e luat in considerare balconul, neintrand in suprafata utila....
In legea 230/2007 singura prevedere legata de folosirea spatiului comun de catre un tert este aceasta:
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.

Dar un contract de concesiune ar fi prea mult, luand in considerare faptul ca spatiul din exteriorul blocului nu este folosit de niciun alt proprietar, asa incat un asemenea acord al majoritatii proprietarilor si al vecinilor din imediata vecinatate ar fi suficient in ce priveste asociatia de proprietari.

Presedintele asociatiei, in acest caz expus in topicul nostru pare a fi "manat in lupta" de considerente subiective, nicidecum de vreo grija pentru bunul comun al proprietarilor..
cum trebuie sa procedez in acesta situatie?
Aici-e-aici!
Pentru o asemenea constructie, aveti nevoie de a merge la notar si a legaliza acordul asociatiei. Am impresia ca acesta va trebuie la primarie.
Dar legalizarea se face daca acordul proprietarilor este semnat si stampilat de presedintele asociatiei.
Eu v-as indruma in primul rand catre primarie de unde o sa va luati autorizatia de constructie si apoi catre notar de unde sa va luati informatia preciza in legatura cu forma in care sa se prezinte acest acord al proprietarilor.
Abia apoi sa incepeti sa umblati dupa avize si documente.

Ideea e ca, daca nu va impacati cu presedintele pe aceasta tema, e posibil sa aveti necazuri, hartuieli de tot felul.
Presedintele trebuie sa mearga la notariat si sa certifice semnaturile care apar pe lista intocmita de userul care a deschis topicul. Deagirl1 are nevoie de acord notarial din partea asociatiei de proprietari.Presedintele refuza sa se prezinte cu stampila la notariat.
Strangeti cat mai multe semnaturi si incercati o programare la cabinetul notarial cel mai apropiat de blocul presedintelui.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin la parterul blocului si constructie balcon Iael Iael As vrea sa stiu ce aaprobari sunt necesare pentru deschiderea unui magazin la parterul unui bloc sio pentru constructia unui balcon ? Ce se intelege prin ... (vezi toată discuția)
Balcon construit la parter Diana1971 Diana1971 Va rog sa ma ajutati in lamurirea unor probleme: Vecinul de la parter (chiar sub apartamentul meu) a construit cu un numar de ani in urma un balcon. Pe langa ... (vezi toată discuția)
Formular acord vecini ? ionel12 ionel12 Buna ziua, am nevoie de acordul asociatiei de proprietari pentru constructia unui balcon la parter, intrebarea mea ar fi daca exista un formular anume si la ... (vezi toată discuția)