Buna ziua!
Am imprumutat o masina unei cunostinte sa se duca la fratele lui in Franta.Acesta a furat niste sticle de alcool dintr-un supermarket din Lion si a fost prins si retinut pentru o zi, dar masina cu marfa din ea , a fost confiscata. El imi spune ca i s-a spus de la politie ,ca daca se duce proprietarul personal, ii da masina, dar eu am sunat la comisariat in Franta si mi s-a spus ca masina nu se poate lua si poate o sa primesc ceva in scris de la tribunal.Imi puteti spune ce pot sa fac, va rog?Cum pot recupera masina?
@eclair
Locuiesc intr-un oras din vestul tarii, sunt casatorita dar eu mi-am pastrat numele de dinainte de casatorie. Nici resedinta nu este comuna. Cu toate astea am trecut prin vama de ,,n" ori cu masina sotului si nu m-a intrebat nimeni de procura. In apropiere de Viena am fost oprita odata la un control de rutina si la nedumerirea jandarmului l-am intebat daca masina figureaza ca furata. A verificat si a zis ca nu, mi-a urat drum bun si mi-am vazut de treaba. E drept ca in tara am fost ,,chestionata" des, mai ales daca ma aflam dincolo de Carpati, mai la sud :) Eu l-as sfatui pe dl @DiDumi sa incerce sa gaseasca o casa de avocatura romaneasca care colaboreaza cu o casa de avocatura frantuzeasca. I-as sugera sa contacteze firmele de transport/ federatia transportatorilor. Ele procedeaza asa, au incheiate conventii cu case de avocatura din mai toate tarile in care fac transporturi, tocmai pt. a nu risca sa le fie indisponibilizate autocamioanele de catre politie, parchet, judecator de instructie, etc, etc.