avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura insolventa

Am o situatie asemanatoare dar un pic mai speciala.
Lucrez la o societate cu activitate forestiera , efectuam servicii pentru Directiile Silvice. In luna oct. 2008, am fost nevoiti sa cesionam un contract unei alte firme , deoarece am ramas fara personal pe utilajele cu care executam prestatiile.
In acelasi timp firma stationa cu utilajele neavand lucrari adjudecate, deci interesele au fost reciproce.
Societatea respectiva a efectuat lucrarile , acestea au fost receptionate de catre Directia Silvica , si au fost efectuate facturile (firma X catre mine, si eu catre Directia SIlvica ?)
Conditia contractuala de plata a facturilor a fost urmatoarea:se vor achita sumele catre firma X , dupa incasarea acestora de la Directia Silvica .Mentionez ca societatea mea are creante de incasat de la Directia Silv. din luna febr. 2008, factura in cauza fiind din luna nov 2008. Pe documentele de plata ale Dir. Silv , catre mine . nu se mentioneaza nr. facturii decontate , drept pentru care in evidentele mele am operat plata in functie de scadenta , iar in cele ale Dir. Silv .se mentioneaza decontarea facturii pentru serviciile efectuate de firma X.In concluzie creantele nu sunt certe si exigibile Am achitat firmei X jumatate din suma datorata, in luna dec 2008, iar pentru diferenta am purtat o discutie amiabila solicitand o amanare , deoarece la prezenta data nu avem lichiditati.Societatea mea este profitabila , avem istorie in domeniu , si in fiecare an un loc I sau II pe judet, dar in situatia de fata ne confruntam si noi ca si celelalte firme cu "criza".Patronul firmei X nu a binevoit sa inteleaga acest lucru si ma ameninta cu introducerea procedurii insolventei. Pecizez ca societatea mea nu are datorii catra Buget si alti furnizori, dar are facturi de incasat foarte mari in special de la Dir. Silv. Astept un sfat din partea dv-stra. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 20:59, 1 Martie 2009
Lasa-l sa introduca actiune de insolventa.
Apoi cere-i sa depuna cautiune de 10% sa vedem daca ii convine.
Dupa aceea, dureaza cam 4,5 luni (cu amanari) pina la prima infatisare (nu primul termen).

Sa vedem daca ii convine.

Data viitoare, cind faci subcontractari, conditioneaza plata de incasarea serviciilor de la Directia Silvica.

Alberto Kurtyan
In caul in care va depune cerere de declansare a procedurii, trebuie sa formulati de urgenta contestatie ) care se depune la instanta cu 5 zile inainte de primul termen de judecata. Contestati atat starea de insolventa cat si exigibilitatea creantei reclamantului, care depinde de incasarea facturilor de la Directia Silvica. Dupa parerea mea, cu o astfel de aparare, sunteti la adapost de probleme. Important este sa reactionati repede si sa va prezentati neaparat in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva de recuperat de la o firma in dizolvare deacroxana deacroxana Firma X a prestat servicii firmei Y in anul 2008, emitand factura in acest sens. Din pacate nu a reusit incasarea acestei facturi. Firma Y este acum in ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil, sau nu...facturi de la un srl aflat in insolventa Herra_ Herra_ :sorry: http://fiscalitatea.manager.ro/ce-trebuie-sa-stim-despre-declaratia-311-6663/ Va rog sa ma ajutati in problema tratamentului TVA (inregistrari, ... (vezi toată discuția)
Recuperari contravaloare reparatii de la firma de asigurare niculaucarmen niculaucarmen O societate care are ca obiect de activuitate \"service auto\", poate solicita in instanta despagubire pentru reparatiile autoturismelor clientilor, de la ... (vezi toată discuția)