avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... distanta minima intre 2 constructii
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

distanta minima intre 2 constructii

Buna ziua!

M-ar interesa care este distanta minima la care un vecin de al meu (pers. juridica), si-ar putea construi o parcare, fata de blocul in care locuiesc.
Mentionez ca intre imobilul vecinului si imobilul meu nu exista gard ci doar un spatiu verde, pe care din cate am inteles l-a concensionat si urmeaza sa construiasca in viitorul apropiat o parcare.
Am incercat sa aflu aceasta informatie de la primaria orasului in care locuiesc, dar fara sorti de izbanda, pers care mi-a raspuns la telefon, spunandu-mi sa revin mai tarziu ca nu au acum aceasta informatie. Primesc fel si fel de raspunsuri: 60 cm, 160 cm, 90 cm. As dori o valoare exacta daca ea exista.
Presupun ca nu poate sa asfalteze parcarea pana in zidul imobilului in care locuiesc!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaipescar , utilizator 17:33, 29 Aprilie 2013
Distanta minima e de 60 de cm.Ati primit diferite raspunsuri pentru ca aceasta distanta poate diferi in functie de PUZ.

andrei17 a scris:

Distanta minima e de 60 de cm.Ati primit diferite raspunsuri pentru ca aceasta distanta poate diferi in functie de PUZ.


Probabil 60 cm, atunci cand nu este altfel anume reglementata prin regula/legea locala, distanta insa fiind de la hotar nu "intre constructii".

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Acord vecin pentru construire locuinta 2nuci 2nuci Vreau sa imi construiesc pe terenul meu un imobil p+2+m. Am obtinut autorizatia de construire si am o mica mare nelamurire! Am un acord de la vecinul meu, ... (vezi toată discuția)
Servitute -geam de lumina si aeririse ?????? Analore Analore Apelez la cunostintele dv. intr-o problema care imi este nelara, in cazul constructiei unui imobil chiar pe limita de hotarar intre 2 proprietatii, acestui ... (vezi toată discuția)