avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita girant
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita girant

buna ziua. va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cat mai urgent. eu sunt girant pt fostul sot la un credit de nevoie personale fara garantii. fostul sot nu mai plateste nimic spunand ca are girant . cei de la banca imi spun ca vor incepe procedurile de executare silita impotriva mea . fostul sot are bunuri masina si apartament, pensie pe caz de boala . executarea se va face pe bunurile mele chiar daca el detine bunuri proprietate personala ? poate banca sa puna sechestru pe casa daca nu este girata ?

multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 09:43, 30 Aprilie 2013
Executarea silita poate incepe asupra debitorului principal si asupra garantilor , in acelasi timp. Daca sunteti fidejusor si nu ati renuntat la beneficiul de discutiune si diviziune, il puteti invoca, prin contestatie la executare si sa indicati bunurile debitorului principal ce pot fi executate silit.
Un imobil poate fi executat silit si daca nu a fost ipotecat in favoarea creditorului urmaritor si chiar daca a fost ipotecat in favoarea aluti creditor.
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator
ultumesc , am uitat sa precizez ca eu am copil in intretinere si alte 2 rate la banci . se tine cont de situatia data?
Nu se tine cont. Dar, fiti diligenta, mergeti la executor si indicati-i bunul imobil al debitorului principal .
Oricum, pentru orice platiti sau va este executat silit, il puteti actiona in instanta pe debitorul principal, exercitandu-va dreptul de regres, si sa obtineti obligarea acestuia de a va restitui sumele respective.
multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare credit in cartea funciara gargamella gargamella buna ziua! In timpul casatoriei sotia a facut un imprumut pe nevoi personale , eu am fost girantul ei, doar cu salariul. Am divortat si dupa divort ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)
Iopoteca lauranew lauranew buna ziua in urma cu trei ani am ajutat o familie (prieteni) sa obtina un credit si am pus ipoteca apartamentul meu. de cateva luni refuza sa plateasca ratele ... (vezi toată discuția)