avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

EXECUTARE SILITA

Buna ziua, va adresez si eu o intrebare.
Acum 7 ani am facut un credit din care am putut sa platesc doar 4 ani, deoarece apoi am ramas fara servici, ulterior cand m-am angajat am incercat sa ajung la un consens cu banca dar ei vroiau toata suma odata ssi cum nu m-am inteles nu am mai platit.
Astazi am primit prin posta un ordin judecatoresc conform caruia trebuie sa platesc intr-o zi suma de 17209,14 lei, altfel conform art387 si 411 alin 1 ... va venii cu jandarmieria si un lacatus autorizat pentru executarea silita chiar si in lipsa mea.
Mentionez ca eu nu detin nici un bun nici mobil, nici imobil, toate fiind ale tatalui meu.
Vroiam sa va intreb ce se poate intampla, deoarece din ce am citit pe internet la articolul 411, alin1 scrie ca se iau si buniuri apartinand unor terti.
Ma puteti ajuta in aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:48, 8 Mai 2013
Ati citit gresit.. art 411 : (1)Dacă în termen de o zi de la primirea somaţiei debitorul nu plăteşte suma datorată, executorul judecătoresc de pe lângă instanţa de executare va proceda la sechestrarea bunurilor mobile urmăribile ale debitorului, chiar dacă acestea sunt deţinute de un terţ.
E vorba de bunurile dvs, daca s-ar afla la altii.. ca ex o masina data cu imprumut cuiva.

In afara de poprire pe venituri, nu are sa sa va faca, daca alte bunuri nu aveti.
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca o firma de recuperari credite restante poate formula o cerere de executare silita in baza titlului executoriu reprezentat de contractul de credit unui executor judecatoresc?

In acest caz, executorul judecatoresc poate aplica popriri pe toate conturile debitorului?

Va multumesc!
Da, asa se procedeaza. Firna apeleaza la executor, acesta cere incuvintare de la instanta pt a va executa silit si apoi infiinteaza popriri pe venituri, conturi, executa bunuri.
Ce presupune aceasta "incuvintare de la instanta"? Are loc o infatisare la judecatorie, tribunal sau unde anume?

Iar in cazul in care firma de recuperari nu apeleaza la un executor judecatoresc, poate sa te forteze sau sa te constranga ,legal, sa achiti din restante?!?
Pentru incuviintare nu se citeaza partile.
Cum sa te forteze ? Acte de executare silita face doar executorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)