avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... De ce autorizatii/omologari am nevoie pentru fabricare ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

De ce autorizatii/omologari am nevoie pentru fabricare de piese auto?

De ce fel de autorizatii/omologari/certificari am nevoie pentru a produce diverse componente ale sistemului de franare la automobile si camioane (placute, discuri de frana, etc.).
Cel mai recent răspuns: Adrian_MAB , utilizator 14:05, 7 Mai 2013
In primul rand aveti nevoie de licenta pentru astfel de produse. Puteti obtine in franciza acordul fabricarii de la producatorii autorizati. Trebuie sa demonstrati ca sunteti capabil sa produceti aceste placute de frana la standardele cerute de siguranta in circulatie, de clientii carora vreti sa vindeti.DVS. doriti sa fabricati un anumit tip de placute, pe care sa le vindeti unui anumit producator de masini, care trebuie sa fie de acord ca dvs. sa le produceti....Cautati in literatura de specialitate a producatorilor de masini.
Exista standarde in acesta industrie, parerea mea este ca mai intai trebuie sa o studiati.
Aveti nevoie de a studia standardizarea existenta pentru un astfel de produs( de altfel foarte important pentru siguranta in circulatie), franciza pentru producerea acestora, banuiesc ca nu sunteti dvs inventatorul, apoi trebuie sa studiati normele de productie. Cred ca trebuie avizare de RAR printre altele. Parerea mea este ca aveti multa treaba.:)
Cautati si legislatia aplicabila.
Multumesc pentru raspuns!

Nu intentionez sa produc piesele pentru echiparea anumitor modele, serii de automobile din fabrica... doar sa produc piese de schimb pentru diverse autoturisme. Intre timp am aflat ca RAR - prin Organismul de Certificare Sisteme de Management (OCS) si Organismul de Certificare Produse RAR-OCP certifică sisteme de management si respectiv produse al calităţii în conformitate cu standardul internaţional ISO 9001. (eliberare certificat de conformitate, licenta, autorizatii etc ).
Da, aveti dreptate multa treaba, mult timp pierdut si mult de alergat!
Va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de conformitate CristiSLK CristiSLK Buna seara. Am si eu o nelamurire: Vreau sa import de la o firma din UK cosmetice fabricate in UE printr-un SRL. Am intrebat mai multi furnizori de ... (vezi toată discuția)
Garantie piese noi luate prin service auto mihaella_u mihaella_u Buna ziua, As vrea sa stiu daca serviceul este obligat sa dea certificate de garantie de la producator, in cazul schimbarii pieselor auto defecte cu unele ... (vezi toată discuția)
Inregistrare iso bogoslov bogoslov Buna ziua, Am cumparat produse de curatenie de la o companie cu intentia de a le vinde in Marea Britanie. Am incheiat contract de exclusivitate cu respectiva ... (vezi toată discuția)