avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cit poate fi suplinit administratorul demisionar ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cit poate fi suplinit administratorul demisionar ?

in urma demisiei administratorului, incasarile sint facute de catre unul dintre membrii comitetului executiv.
1. cit timp poate fi mentinuta legal aceasta situatie de provizorat in administrare ?
2. este legal ca un membru al CE sa faca incasarile ?
3. demisia administratorului trebuia sa fie anuntata la avizier, pentru informarea proprietarilor si/sau locatarilor ?
4. care sint masurile legale impotriva presedintelui si comitetului executiv pentru neconvocarea adunarii generale in decursul primului trimestru, cf reglementarilor L230/2007 si HG1588/2007 ?
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 22:19, 4 Martie 2009
adriantot a scris:

anyme a scris:

Ia mai lasa-ne cu textele astea despre sanctiuni si mai stiu eu ce. Primaria zice ca nu are norme de aplicare a sanctiunilor si voi aici le bagati oamenilor in cap ca da. Administratora din blocul meu nu este atestata. Cei din bloc au reclamat la primarie, d-na de la biroul respectiv le-a zis ca le da hartie ca nu e atestata si AG sa o demita pentru ca ei nu pot da amenzi. A mai zis ca,singurul lucru pe care il poate face este sa o cheme la primarie si sa o sperie putin. Asa ca sfatul meu este, sa nu ii mai stresati pe cei de la primarie cu \\\\\\\"prostiile\\\\\\\" voastre si cora2006...

Va inteleg supararea dar confundati si dv problemele si "adrisantii". Daca administratora din bloc nu este atestata este treaba comitetului si a presedintelui sa o ajute sa se atesteze sau sa caute alt administrator. Adunarea generala nu demite administratorul ci demite presedintele si comitetul.
Apoi daca primaria ar amenda asociatia pentru ca nu are administrator atestat, amenda o primeste presedintele.
Mult mai important pentru proprietarii dintr-o asociatie este daca administratorul face ceea ce trebuie conform legii, daca administreaza bine treburile asociatiei, ca atestatul se poate obtine si in timp ce munceste ca administrator. Ce te faci cu un administrator care are atestat si nu-si face treaba si e total nepriceput!?
Reclamati-l pentru ce face rau, pentru lipsuri, greseli concrete in activitatea sa.

Doamne, ce destept esti si ce simt al umorului ai. "adrisantii" au facut reclamatie pentru neregulile d-nei si raspunsul a fost cel scris mai sus.Activeaza de 7 ani neatestata,dar nu asta au vrut sa reclame si va asigur ca nu confund absolut nimic,asa ca...
1. Aceasta situatie poate fi mentinuta pe timp indefinit, atita vreme cit nu exista sanctiune legala pentru o astfel de situatie;
2. Comitetul poate delegega/numi o persoana sa exercite atributiile de administrator provizoriu;
3. demisia nu se anunta la avizier, ci este doar comunicata comitetului, in scris sau verbal;
4. nu exista sanctiuni legale pentru neconvocarea adunarii generale decit revocarea din functie (care nu prezinta interes, deoarece si-a dat deja demisia).
Demisiile nu se aproba, ele sunt doar comunicate angajatorului.

Alberto Kurtyan
anyme a scris:

Doamne, ce destept esti si ce simt al umorului ai. \"adrisantii\" au facut reclamatie pentru neregulile d-nei si raspunsul a fost cel scris mai sus.Activeaza de 7 ani neatestata,dar nu asta au vrut sa reclame si va asigur ca nu confund absolut nimic,asa ca...

Cred ca nu ati inteles nimic. Mai cititi odata, calmati-va si puneti o intrebare coerenta. Poate veti primi un raspuns satisfacator.
revin cu noutati proaspete ...
a fost angajat un nou administrator. si acum vine partea interesanta ... administratorul nou este sotia unuia dintre membrii comitetului executiv. nu se stie acest amanunt deoarece nu a fost facuta nicio informare la avizier, nici asupra demisiei, nici asupra angajarii noului administrator. precum v-am spus intr-o postare anterioara, la avizier se afiseaza NUMAI informatiile care avantajeaza pe presedinte, nu informatiile despre hotaririle din sedintele comitetului executiv sau alte informatii care privesc pe proprietari. si avem ditamai avizierul care sta pe 1/2 gol (are cam 1mp ca suprafata, daca nu mai bine de-atit )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea administratorului titisha titisha Este conform legii ca presedintele sa demita un administrator si sa angajeze altul fara a convoca adunarea generala? In art 27 legea 230/2007este stipulat ca ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedam? kuriaky kuriaky La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze ... (vezi toată discuția)
Demis din comitetul executiv al unei asociatii absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua, Azi am fost instiintat telefonic de catre presedinta asociatiei ca voi fi demis din Comitetul executiv pe motiv ca nu imi indeplinesc ... (vezi toată discuția)