avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SC care detaseaza angajați
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SC care detaseaza angajați

As dori sa știu ce condiții trebuie respectate de o Societate care detaseaza angajații in străinătate si nu are producție in România, dar plătește impozit in tara in care detaseaza angajații.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 6 Mai 2013
Pentru detasare nu trebuie sa fie indeplinite anumite conditiii ... insa daca detasarea se face intr-un stat membru UE , atunci va trebui sa obtineti formularul A1 ... ontinerea lui este ceva mai complexa, intrucat trebuie sa indepliniti anumite conditii.
Si atunci când plătim impozite in statul de detasare e nevoie de formularul A1? Si care este instituția care eliberează formularul A1 ? Sau dacă plătim impozit statului din UE unde detasam angajații si implicit nu mai trebuie sa avem producție in România, sunt alte condiții pentru formularul A1? Va multumesc!
1. De ce platiti impozit in alt stat?

2. Formularul A1 se obtine de la CNPP - Casa Nationala de Pensii Publice.

3. Pentru angajatii unei firme cu sediul intr-un stat membru ce-si detaseaza angajatii in baza unui contract comercial cu un partener dintr-un alt stat membru, pe teritoriul acestuia din urma, exista trei exceptii ce permit plata taxelor in si la cuantumurile din statul de resedinta:
- posesorii formularului portabil A1
- muncitorii transfrontalieri
- muncitorii implicati in montajul unor piese/utilaje, etc - cu conditia ca perioada de montaj sa nu depaseasca 8 zile
Noi avem o societate(SRL) care a funcționat pana in 2007,după care am suspendat-o.activitatea era de confectionat si montat termopane. După 3ani am reactivat-o . Între timp soțul meu a lucrat in Germania. Angajatorul Neamț ii face contract pe firma si avem 2variante: sa plătim impozit in Germania sau sa avem producție in România. Nu știm exact cum sa procedam. Va mulțumit pentru răbdare.
mihaela672003 a scris:

[...] Angajatorul Neamț ii face contract pe firma [...].


Ii va face contract indiuvidual de munca pe firma germana sau incheie un contract intre cele doua firme - una germana si una romana - iar dansul va fi angajatul celei din Romania?

Alte discuții în legătură

Detasare sau delegare? mihaela495 mihaela495 O SC din Ro fiind in discutii pentru a executa o lucrare intr-o alta tara, viitorul beneficiar a zis ca ar fi nevoie ca angajatii firmei din RO sa detina ... (vezi toată discuția)
Formularul a1 C-Iulia C-Iulia Care sunt conditiile Obligatorii impuse unei firme pentru a aplica pentru formularul A1,Mai ales legat re TVA dar si restul. (vezi toată discuția)
Formular a1 glaz glaz Sunt medic specialist ginecologie si momentan lucrez 2 saptamani in Romania si 2 saptamani in Anglia .As dori sa aplic pentru acest formular A1 ca sa nu mai ... (vezi toată discuția)