avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formular A1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formular A1

Sunt medic specialist ginecologie si momentan lucrez 2 saptamani in Romania si 2 saptamani in Anglia .As dori sa aplic pentru acest formular A1 ca sa nu mai platesc taxe in ambele tari ,ci doar in Romania.Mentionez ca am obtinut contractul in Anglia aplicand pe internet la o firma deci in nici un caz nu este vorba de detasare prin cabinetul la care lucrez in Romania.V-as ruga daca imi puteti spune ce documente sunt necesare,unde trebuie depuse si cam cat dureaza .Momentan am un contract pe 6 luni care a inceput pe 24 aprilie si se termina in octombrie dar as vrea sa mai prelungesc alte 6 luni (pana acum am platit in ambele tari).Am incercat sa caut pe site -ul CNPAS dar nu am inteles mare lucru .

VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:22, 5 Septembrie 2014
Formularul A1 se foloseste numai in caz de detasare a lucratorilor romani in spatiul UE.

In cazul in care ati semnat un c.i.m. in Anglia , atunci cred ca va trebui sa platiti impozitele pentru veniturile realizate in Anglia.
Multumesc pentru raspuns dar citind despre acest formular pe internet am inteles ca exista 3 categorii carora se adreseaza:
celor detasati in strainatate ,a doua categorie sunt persoanele care muncesc in 2 state europene ,iar a treia categorie nu am retinut.Cred ca ma incadrez la a doua categorie si as dori sa stiu ce acte sunt necesare.Chiar si cei de la firma britanica prin care am plecat au zis ca o sa returneze taxele platite in Anglia daca le trimit acest formular care atesta ca platesti contributiile sociale in unul din statele europene in care muncesti.
Daca este cineva care poate sa imi ofere mai multe detalii va rog sa imi raspundeti si mie .
VA MULTUMESC!

Am uitat sa mentionez ,cand am scris taxe in primul mesaj m-am referit la contributiile sociale nu la impozit.
Va multumesc!
Pentru angajatii unei firme cu sediul intr-un stat membru ce-si detaseaza angajatii in baza unui contract comercial cu un partener dintr-un alt stat memembru, pe teritoriul acestuia din urma, exista trei exceptii ce permit plata taxelor in si la cuantumurile din statul de resedinta:
- posesorii formularului portabil A1
- muncitorii transfrontalieri
- muncitorii implicati in montajul unor piese/utilaje, etc - cu conditia ca perioada de montaj sa nu depaseasca 8 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare sau delegare? mihaela495 mihaela495 O SC din Ro fiind in discutii pentru a executa o lucrare intr-o alta tara, viitorul beneficiar a zis ca ar fi nevoie ca angajatii firmei din RO sa detina ... (vezi toată discuția)
Formular a1 RoxanaSTT RoxanaSTT In cazul in care un agajat urmeaza sa fie detasat intr-un stat membru pentru o perioada de doar 1 saptamana, mai este necesar formularul A1? Multumesc! (vezi toată discuția)
Sc care detaseaza angajați mihaela672003 mihaela672003 As dori sa știu ce condiții trebuie respectate de o Societate care detaseaza angajații in străinătate si nu are producție in România, ... (vezi toată discuția)